Ρύζι με κρόκο Κοζάνης και κοτόπουλο

28.05.2008
Με ιδιαίτερο χρώμα και άρωμα!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. ρύζι
  • 3 φιλέτα κοτόπουλο
  • 7-8 στίγματα Κρόκου Κοζάνης
  • 1 πιπεριά, κόκκινη
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές Βιτάμ
  • 8 φλιτζ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό, αλατισμένο για περίπου 20-25, λεπτά έως ότου ασπρίσουν.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σουρώνουμε το νερό που βράσαμε τα φιλέτα, ρίχνουμε το ρύζι, τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης, την πιπεριά, κομμένη σε κομματάκια, το λάδι, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε, έως ότου το ρύζι απορροφήσει τα υγρά.

Κατόπιν, προσθέτουμε το Βιτάμ, ανακατεύουμε έως ότου λιώσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομματάκια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για κοτόπουλο , να χρησιμοποιήσουμε χοιρινό.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινη Νεμέα παλαιωμένη.