Προφιτερόλ

01.10.2008
Το δημοφιλές!

Τι έχουμε:

  • 10 σου, έτοιμα

Για την κρέμα:

  • 2 φλιτζ. γάλα, ζεστό
  • 6 κρόκους αβγών
  • 1φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι

Για το γλάσο:

  • 400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κουταλιές μαργαρίνη

Για το γαρνίρισμα:

  • σαντιγί
  • αμύγδαλα, φιλέ

Τι κάνουμε:

Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι ή με το μίξερ, έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου δέσει και γίνει κρέμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Γεμίζουμε τα σου με την κρέμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστούμε.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαργαρίνη ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Βγάζουμε τα σου από την κατάψυξη, τα μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και προσθέτουμε από πάνω 3 κουταλιές από το γλάσο απλώνοντάς το ομοιόμορφα.

Σερβίρουμε τα προφιτερόλ γαρνιρισμένα με ροζέτες από σαντιγί και αμύγδαλα.

Συμβουλή
Μπορούμε να γεμίσουμε τα σου με παγωτό αντί για κρέμα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ