Τι έχουμε:
- 4 στρογγυλά ψωμάκια ολικής αλέσεως
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 2 κλωναράκια μαϊντανό
- Για τα μπιφτέκια:
- 1 φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 1/2 φλιτζ. φρυγανιά
- 2 κύβους ΚΝΟRR Αγρόκηπος Μεσογειακά Μυρωδικά και ελαιόλαδο Άλτις
- 2 ντομάτες
- 4-5 μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λαδόκολλα
Τι κάνουμε:
Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε ένα κατσαρολάκι με καυτό νερό για 1 λεπτό, στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα, τα ψιλοκόβουμε, τα βάζουμε στο μπολ με τις ντομάτες και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ρεβίθια πολτοποιημένα στο μπλέντερ, τη φρυγανιά και το αλεύρι.
Τρίβουμε τους κύβους ΚΝΟRR Αγρόκηπος Μεσογειακά Μυρωδικά και ελαιόλαδο Άλτις, τους προσθέτουμε στο μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, έως ότου γίνει ένα μείγμα αρκετά σφιχτό ώστε να πλάθεται.
Αν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψωμί, τριμμένο, ώστε να δέσει περισσότερο το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1/2 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια.
Βάζουμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Στη συνέχεια, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, βάζουμε στο κάτω μέρος τους μαϊντανό, ρόκα, από πάνω τα μπιφτέκια σκεπάζουμε με το επάνω μέρος από τα ψωμάκια και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Για να μην γίνουν πολύ στεγνά τα μπιφτέκια μπορούμε να τα αλείψουμε με λάδι ελιάς πριν τα ψήσουμε.
Το κατάλληλο κρασί κόκκινο Νάουσας.