Ρύζι της γιορτής

22.12.2011
Για κάθε περίσταση!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. ρύζι AGRINO BELLA ΟΡΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 8 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλιά μαργαρίνη
  • 1 πιπεριά, κόκκινη
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό

Για τη σάλτσα:

  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι κρασί, λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-25 λεπτά ,έως ότου ασπρίσουν.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα (κρατάμε τον ζωμό) και όταν κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομματάκια.

Σουρώνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε, προσθέτουμε το ρύζι BELLA AGRINO και το βράζουμε, έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός.

Εν τω μεταξύ πλένουμε την πιπεριά, τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, την κόβουμε σε κομματάκια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Οταν βράσει το ρύζι, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη, την πιπεριά, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, έως ότου χρυσίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου, σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και βράζουμε, έως ότου η σάλτσα δέσει ελαφρά.

Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτα, με τα κομματάκια του κοτόπουλου και τη σάλτσα τους, πασπαλίζοντάς τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με φλούδες παρμεζάνας.

Το κατάλληλο κρασί chardonnay.