Τι έχουμε:
- Για την κρέμα
- 4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 5 κουταλιές ρύζι ΛΑΪΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ AGRINO
- 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
- 2 κουταλιές κορν-φλάουερ
- 2 φλιτζ. νερό
Για τη μαρέγκα:
- 10 ασπράδια αβγών
- 2 κουταλιές ζάχαρη
Για την καραμέλα:
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
Τι κάνουμε:
Τρίβουμε στο μπλέντερ το ρύζι ΛΑΪΣ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΑGRΙΝΟ, έως ότου γίνει σαν αλεύρι.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 3 φλιτζάνια από τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Οταν αρχίζει να παίρνει βράση, διαλύουμε το κορν-φλάουερ στο χυμό λεμονιού που κρατήσαμε και το προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το τριμμένο ρύζι και ανακατεύουμε, έως ότου αρχίσει να δένει η κρέμα.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, γεμίζουμε με μία κουτάλα τα 3/4 από τα ειδικά πυρίμαχα μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ,ώστε να πήξουν. Βγάζουμε τα μπολάκια από το ψυγείο, ώστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζουμε την καραμέλα για τη μαρέγκα.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμονιού μέχρι να δέσει η καραμέλα, προσέχοντας όμως να μην πάρει σκούρο χρώμα. Λίγο πριν κατεβάσουμε την καραμέλα από τη φωτιά, βάζουμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα. Οταν η μαρέγκα φουσκώσει ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφού αναμειχθεί, προσθέτουμε λίγη-λίγη την καυτή καραμέλα χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και κατόπιν, την αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει.
Οταν κρυώσει, βάζουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε την κρέμα.
Βάζουμε τα μπολάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε κάτω από το γκριλ του φούρνου για περίπου 5 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστεί η μαρέγκα.
Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
Σερβίρουμε την κρέμα κρύα.
Συμβουλή
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε κρέμα πορτοκαλιού.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.