Πλεξούδα γεμιστή

17.09.2009
Με γέμιση που θα σας ξετρελάνει!

Τι έχουμε:

  • 4 συσκευασίες Φρέσκια ζύμη για κρουασάν Pillsbury
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 200 γραμ. φέτα
  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το σπανάκι και το ζεματίζουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό, για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε από το νερό και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα τηγάνι-γκριλ ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, έως ότου μαραθεί η φλούδα τους.

Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170οC.

Ανοίγουμε τις συσκευασίες Φρέσκιας ζύμης για κρουασάν Pillsbury και απλώνουμε τα φύλλα πάνω σε μία επιφάνεια. Με τον πλάστη πιέζουμε την επιφάνεια κάθε φύλλου, έτσι ώστε να γίνει πιο λεπτή. Απλώνουμε στην επιφάνεια του πρώτου φύλλου το σπανάκι και από πάνω ρίχνουμε τη μισή φέτα, θρυμματισμένη. Σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο και πατάμε τις άκρες ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους και να κλειστεί μέσα η γέμιση.

Απλώνουμε στο τρίτο φύλλο τις πολτοποιημένες πιπεριές Φλωρίνης, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα, θρυμματισμένη και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο. Πλέκουμε τα δύο γεμιστά φύλλα σε πλεξούδα και τη βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, έως ότου ροδίσει.

Οταν ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε πριν ψήσουμε την πλεξούδα, να αλείψουμε την επιφάνειά της με αβγό.

το κατάλληλο κρασί Ξινόμαυρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ