Τι έχουμε:
- 1 φύλλο Φρέσκιας Σφολιάτας Pillsbury
- 600 γραμ. τυρί κρέμα
- 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλιτζ. καρύδια
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1 λαδόκολλα
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 170οC.
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με μαργαρίνη και στρώνουμε το φύλλο Φρέσκιας Σφολιάτας Pillsbury, φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματά του.
Στρώνουμε πάνω στο φύλλο σφολιάτας τη λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω τα ρεβίθια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί και τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με τα καρύδια, χοντροκομμένα. Αφού ψηθεί το φύλλο της σφολιάτας, το βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα ρεβίθια και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με το τυρί πάνω στο φύλλο απλώνοντας με μία σπάτουλα, ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
Απλώνουμε πάνω από το τυρί το μείγμα με τη σοκολάτα και τα καρύδια και βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο, έως ότου παγώσει.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για καρύδια, να χρησιμοποιήσουμε φουντούκια.
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.