Τι έχουμε:
Για τα κεφτεδάκια:
- 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
- 4 φέτες ψωμιού
- 1 κρεμμύδι
- 2 αβγά
- 3 κουταλιές φρυγανιά, τριμμένη
- 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σος:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι, στραγγιστό ΚΡΙ-ΚΡΙ
- 3-4 κλωναράκια άνηθο
- αλάτι
Τι κάνουμε:
Μουσκεύουμε την ψίχα του ψωμιού, τη στύβουμε καλά και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, τo κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη φρυγανιά, τα αβγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα ομοιογενές, αρχίζουμε να πλάθουμε τα κεφτεδάκια, παίρνοντας κουταλιά κουταλιά τη ζύμη και στη συνέχεια τα αλευρώνουμε ελαφριά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για να ετοιμάσουμε τη σος ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι στραγγιστό ΚΡΙ- ΚΡΙ, με τον άνηθο ψιλοκομμένο και το αλάτι.
Βάζουμε τη σος σε ένα μικρό μπολ και τη σερβίρουμε με τα κεφτεδάκια.
Συμβουλή
Μπορούμε, εάν θέλουμε, να προσθέσουμε στη ζύμη του κιμά μια σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη.
το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.