Τι έχουμε:
- 1 κουνουπίδι μεγάλο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πράσινη πιπεριά, μικρή
- αλάτι
- λάδι ελιάς, για το τηγάνισμα
Για το χυλό:
- 1 φλιτζ. μπίρα
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές λευκό ξίδι μπαλσάμικο Villa Trebbiana
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φυλλαράκια μαϊντανού
- 6-7 σπόρους μάραθο
- 1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
Ξεπλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε άνθη και το βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και ξίδι, ώστε να καθαρίσει καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τα άνθη από το κουνουπίδι και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τα άνθη από το νερό, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλένουμε την πιπεριά, τη σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, την κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ την μπίρα, τα 2/3 από το αλεύρι, το λευκό ξίδι μπαλσάμικο Villa Trebbiana, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε, ώστε να γίνουν χυλός.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, έως ότου κάψει.
Αλευρώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι τα άνθη από το κουνουπίδι και τα πανάρουμε στο χυλό.
Κατόπιν, τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για περίπου 5 λεπτά και από τις δυο πλευρές, έως ότου χρυσίσουν.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αφού τηγανίσουμε όλα τα άνθη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και τους σπόρους μάραθου.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για άνθη από κουνουπίδι να χρησιμοποιήσουμε καρδιές από αγκινάρες.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Ηπείρου.