Σουβλάκια μαριναρισμένα

09.10.2008
Ενα εύκολο γεύμα για κάθε στιγμή!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • λάδι ελιάς
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα:

  • 3 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο VILLA TREBBIANA
  • 2 ποτηράκια κρασί, κόκκινο
  • 3-4 κουταλάκια λάδι ελιάς

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια δεντρολίβανου

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομματάκια.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα μπαλσάμικο VILLA TREBBIANA, το κρασί και το λάδι, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους.

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα κομματάκια του κρέατος, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, στραγγίζουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Περνάμε εναλλάξ τα κομματάκια του κρέατος και τα κρεμμυδάκια στα καλαμάκια, έως ότου τελειώσουν τα υλικά.

Βάζουμε τα σουβλάκια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με λάδι ελιάς και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά φροντίζοντας να τα γυρίσουμε απ όλες τις πλευρές για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σερβίρουμε πάνω σε κλωναράκια δεντρολίβανου.

Συμβουλή
Μπορούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να περιχύνουμε τα σουβλάκια με τη μαρινάδα, αφού πρώτα τη βράσουμε.

το κατάλληλο κρασί Μerlot.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ