- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γρ. κιμά χοιρινό
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 150 γρ. τυριά σκληρά (αλμυρά) τριμμένα
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη για το τύλιγμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τη φρυγανιά) και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Κατά διαστήματα, τον ανασηκώνουμε και τον χτυπάμε δυνατά με τα χέρια για να σπάσουμε τις ίνες του κρέατος. Αφήνουμε τον κιμά για λίγο να ξεκουραστεί και να ενωθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε τη φρυγανιά σε πιάτο. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, τα τυλίγουμε στη φρυγανιά και τα τοποθετούμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα ρολάκια από την άλλη πλευρά στα μισά του χρόνου ψησίματος.
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε κάποια λαχανικά ή αβγά βραστά στο μείγμα για τα ρολάκια ή να αντικαταστήσουμε με φέτα τα τυριά.