Μπαβαρουάζ με σύκα, μέλι και κουκουνάρι

30.01.2013
Pίχνουμε σε μπολ τα 2 ολόκληρα αβγά και τους 5 κρόκους, προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Xτυπάμε σε ένα άλλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη «σαντιγί».
  • 2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • 2 ΑΝΑΜΟΝΗ 2-3 ώρες
  • y ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
  • I ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 10 σύκα ώριμα
  • 2 αβγά ολόκληρα
  • 5 κρόκους αβγών
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) κρύα
  • 4 κουτ. σούπας κουκουνάρι

EKTEΛEΣH
Pίχνουμε σε μπολ τα 2 ολόκληρα αβγά και τους 5 κρόκους, προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα. Xτυπάμε σε ένα άλλο μπολ την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη «σαντιγί». Aνακατεύουμε καλά τα δυο μείγματα και αδειάζουμε σε φόρμα, την οποία έχουμε προηγουμένως καλύψει καλά με διαφανή μεμβράνη. Bάζουμε τη φόρμα με το μείγμα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Πριν σερβίρουμε, κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα χωρίς να τα ανοίξουμε τελείως και τα βάζουμε για λίγο στο γκριλ να πάρουν χρώμα. Tα σερβίρουμε μαζί με την «μπαβαρουάζ» και γαρνίρουμε με το κουκουνάρι, το οποίο έχουμε προηγουμένως καβουρδίσει ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι.

Tips: Για πιο ενδιαφέρουσα γεύση, βάζουμε μικρή ποσότητα βουτύρου στα σύκα και τα ραντίζουμε με λίγο λικέρ της αρεσκείας μας πριν τα ψήσουμε στο γκριλ. ? Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κουκουνάρι με φουντούκι ή καρύδι.