Πατατοσαλάτα με σύγκλινο και μουστάρδα

18.09.2013
Διαλέγουμε πατάτες ίδιου μεγέθους, τις πλένουμε καλά, τις βάζουμε σε μία στρώση σε φαρδιά κατσαρόλα με αλάτι και τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζει και τις αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιουν το νερό.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό πατάτες μικρές βιολογικές
  • 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σύγκλινο κομμένο σε κύβους
  • 1 πορτοκάλι βιολογικό (το ξύσμα του)
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα με άρωμα εστραγκόν
  • αλάτι

Εκτέλεση
Διαλέγουμε πατάτες ίδιου μεγέθους, τις πλένουμε καλά, τις βάζουμε σε μία στρώση σε φαρδιά κατσαρόλα με αλάτι και τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζει και τις αφήνουμε να βράσουν ώσπου να πιουν το νερό. Τρυπάμε μια πατάτα για να δοκιμάσουμε αν έχουν βράσει, τις αποσύρουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα φασολάκια μαζί με το ελαιόλαδο στο τηγάνι, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.

Tips: Προσέχουμε στο ανακάτεμα να μην διαλυθούν οι πατάτες. ? Mπορούμε να ετοιμάσουμε την πατατοσαλάτα από πριν, αλλά να μην τη βάλουμε στο ψυγείο, διότι είναι προτιμότερο να τρώγεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.