5 επιλεγμένα μενού εστιατορίων για του Αγίου Βαλεντίνου

13.02.2016
Από γκουρμέ μέχρι γιαπωνέζικο, για του Αγίου Βαλεντίνου μπορείς να επιλέξεις ότι επιθυμείς. Πρόσφατα σου δώσαμε ιδέες πολυτελείας. Συνεχίζουμε τις επιλογές με εκλεκτά μενού. Πάρε ιδέες...

Το NEW TASTE λέει #Yes2Love με ένα μοναδικό, special μενού!

Το NEW TASTE, το εστιατόριο του εντυπωσιακού ξενοδοχείου NEW HOTEL στην Πλάκα, υποδέχεται την πιο ερωτική μέρα του χρόνου και παρουσιάζει ένα tailor-made μενού, με τις πιο νόστιμες επιλογές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στο μοναδικής αισθητικής περιβάλλον του εστιατορίου, στο κέντρο της Αθήνας, ο chef του NEW TASTE δημιουργεί εκλεκτά πιάτα εμπνευσμένα από το πνεύμα της 14ης Φεβρουαρίου.

Φέτος του Αγίου Βαλεντίνου, το NEW TASTE υποδέχεται τους ερωτευμένους και προσφέρει τις πιο αγαπημένες γεύσεις στην πιο όμορφη ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά το μενού:

Courtly Love Welcome Drink

Amuse Bouche

Χτένια ταρτάρ με πράσινο μήλο & τραγανό προσούτο San Daniele

Carpaccio μοσχαριού

Beef Fillet Carpaccio, με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάπαρη, καπνιστό αλάτι τρούφας & παρμεζάνα

Σαλάτα με παντζάρια

Beetroot salad, με ψητή καραβίδα, βινεγκρέτ πορτοκαλιού & γιαούρτι

Φιλέτο Τόνου σχάρας, με πατάτες Rösti , σάλτσα μουστάρδας & μυρωδικά

ή

Κόντρα φιλέτο από Μοσχάρι Angus, με πουρέ μανιταριών, ρόκα, σάλτσα πιπεράτη

Κρέμα μαύρης σοκολάτας

Mignardises

Τιμή Μενού Κατ’ Άτομο: 48€

Ερωτικό μενού έχει δημιουργήσει για την ημέρα και το Sale Pepe

Αυτή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στο Omakase μπορείτε να απολαύσετε ένα εξαιρετικό δείπνο, με ένα μενού 6 πιάτων τόσο από τη ζεστή όσο και από την κρύα κουζίνα.

Για εκέινη τη βραδιά θα προσφέρεται μαζί με το μενού ένα ποτήρι σαμπάνια Cattier Blanc de Blancs , όπου για τους κυρίους θα είναι η Glamour Brut (λευκή), ενώ για τις κύριες θα ειναι η Glamour Rose που είναι semi.

Επιπλέον, μόνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα ισχύει η προσφορά ειδικής τιμής για το Whispering Angel στα 50€ η απλή φιάλη και στα 100€ η magnum, ενώ η Cattier Blanc de Blancs Signature στα 110€ !

Αγάπη είναι…γαστρονομία! Τη σχέση μεταξύ γαστρονομίας και έρωτα σας καλεί να ανακαλύψετε ο executive chefτου CTC Αλέξανδρος Τσιοτίνης, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης.

Για μία και μόνο Κυριακή, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η πρωτοποριακή κουζίνα του CTC ανοίγει τις πόρτες της και προσφέρει δύο ξεχωριστά μενού γευσιγνωσίας for him & for her εμπνευσμένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της ημέρας.

Με έμφαση στην εποχικότητα της πρώτης ύλης, στη σύνθεση αλλά και στην ισορροπία των υλικών, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης προφέρει ένα μενού υψηλών απαιτήσεων με πιάτα που έκαναν γνωστό το CTC όπως η βελουτέ καλαμπόκι αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο, η βελούδινη κρέμα λευκής σοκολάτας με μαρέγκες βιολέτας σορμπέ γιαούρτι βιολέτα και καραμελωμένα κόκκινα φρούτα αλλά και ξεχωριστές γεύσεις που θα δημιουργήσει ο chef μόνο για εκείνη τη βραδιά!

Το Valentine’s menu των 6 πιάτων κοστίζει 72 ευρώ ενώ με wine pairing 5 ποτηριών, ένα εκ των οποίων αφρώδες, στα 90. Θα προσφέρονται 2 seatings (19:00 – 21:30, 21:50 – κλείσιμο), ενώ για όσα ζευγάρια προτιμήσουν το πρώτο seating θα παρέχεται ειδική έκπτωση 15%.

Οι Ερωτευμένοι… με τη fusion Japanese κουζίνα γιορτάζουν και φέτος τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου στο Rakkan, το πιο κοσμοπολίτικο spot της Αθήνας. Το πάθος της ομάδας των σεφ του εστιατορίου ξεδιπλώνεται σε ένα εμπνευσμένο μενού 4 πιάτων (50€/ άτομο) ενώ η πολυσχιδής vocalist Μυρτώ Ναούμ και το νέο, groovy κουιντέτο της ντύνουν μουσικά τη βραδιά με αισθησιακές jazz μπαλάντες και ευρηματικές διασκευές που "χορεύουν" σε funk, soul και latin ρυθμούς.

Απόλυτα προσαρμοσμένες στο πληθωρικό, ερωτικό κλίμα οι γεύσεις του Valentine’s menu σχεδιάστηκαν για να εντυπωσιάσουν: Surf & Turf, δύο είδη carpaccio με χτένια και βοδινό σε yuzu soy, σερβιρισμένα με baby salad  Lovely Dragon, Crispy soft shell crab mango, μαγιονέζα , αγγούρι και φέτες από mango και kiwi  Φιλέτο μοσχαριού με λαχανικά baby, yuzu bairnaise και sauce από άγρια μούρα  Chocolate Dome με ganache λευκής σοκολάτας και κομπόστα κόκκινων φρούτων σε κρούστα από ζαχαρωδη κόκκινα τριαντάφυλλα! Απολαύστε τις και παρασυρθείτε σε μια πολύχρωμη μουσική παράσταση γεμάτη πάθος, ζωντάνια και ενέργεια από τις έντονες ερμηνείες του «Myrto Naoum Quintet» με εκρηκτικούς αυτοσχεδιασμούς κι αισθησιακά groove.

Συνδυάζοντας την ιαπωνική παράδοση με γεύσεις και αλχημείες από τις διεθνείς κουζίνες του κόσμου, το Rakkan Bar Restaurant σας περιμένει κάθε στιγμή της ημέρας στο εντυπωσιακό, μίνιμαλ περιβάλλον του για να απολαύσετε τις γευστικές δημιουργίες της ομάδας των κορυφαίων chef της κουζίνας του, υπό την επιμέλεια του αναγνωρισμένου σεφ Naruse Fumiaki , από το μεσημέρι (με new a la carte entries & νέες, friendly for all τιμές) μέχρι το βράδυ.

Rakkan στα Ιαπωνικά σημαίνει «αισιοδοξία» και εμείς φιλοδοξούμε οι επισκέπτες μας να αφήνουν τον χώρο του Rakkan Bar Restaurant νιώθοντας ... πιο αισιόδοξοι από ποτέ!