Vegan burger: Θα είναι σαν να τρως μπιφτέκι αλλά δεν θα είναι μπιφτέκι

27.09.2020
Vegan burger: Θα είναι σαν να τρως μπιφτέκι αλλά δεν θα είναι μπιφτέκι
To Women’s Health ρώτησε τους vegan αναγνώστες του τι τους λείπει περισσότερο από την προηγούμενη ζωή τους και πολλοί ομολόγησαν τη λαχτάρα τους για ένα κλασικό cheeseburger ... αλλά με μπιφτέκι που ναι μεν να μοιάζει με μοσχαρίσιο κρέας αλλά να μην είναι.

Λαχταριστό, να λιώνει στο στόμα, με γεύση κρέατος και να είναι vegan; Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι οποιαδήποτε συνταγή για χορτοφάγους θα μπορούσε να αντικαταστήσει ένα επικό cheeseburger. Σκέψου το ξανά ...Όμως χάρη στο τυρί vegan και ένα burger φτιαγμένο από φυτικά συστατικά, αυτό το vegan burger θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα για το βοδινό κρέας.

Για να δημιουργήσει ένα burger εμπνευσμένο από το California classic (χωρίς κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα), η κουζίνα του Women’s Health έριξε στα μπιφτέκια κίτρινη μουστάρδα και τα καψάλισε για να κάνει μια τραγανή κρούστα που να μοιάζει με κρέας. Στο πάνω μέρος με τα γλυκά σοταρισμένα κρεμμύδια, μια εξαιρετική ειδική σάλτσα και τυρί vegan που πραγματικά λιώνει (σοβαρά!), αυτό το μπιφτέκι ανταγωνίζεται άνετα ένα πραγματικό ενός fast foof εστιατορίου.

Γιατί λοιπόν να μην απολαύσεις αυτό το εύκολο, cheesy burger που να είναι ιδανικό για τη vegan διατροφή σου; Και το καλύτερο; Ότι μπορείς να φτιάξεις αυτό το επικό μπιφτέκι στο σπίτι σου.

Συστατικά

3 κουτ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι kosher

225 γρ φυτικό vegan «κρέας» (κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά)

2 κουταλιές της σούπας κίτρινη μουστάρδα

4 φέτες τυρί vegan

4 ψωμάκια, ψημένα

Ειδική σάλτσα (παρακάτω θα βρεις τη συνταγή), μαρούλι, φέτες ντομάτας και τουρσί

Ζεσταίνεις τα 2 κουταλάκια λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Προσθέτεις το κρεμμύδι, ρίχνεις μια πρέζα αλάτι, και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας πού και πού, για 5 λεπτά. Προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας νερό και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το νερό και το κρεμμύδι να είναι απαλό. Μετάφερέ το σε ένα πιάτο.

Πλάσε το κρέας σε 4 μπιφτέκια. Ζέστανε το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα μπιφτέκια και χρησιμοποίησε ένα μεγάλο κουτάλι για να τα πιέσεις και να φθάσουν σε πάχος τα 7 εκατοστά. Ψήσε τα 2 λεπτά μέχρι το κάτω μέρος τους να γίνει τραγανό.

Άπλωσε τη μουστάρδα στην πιο άψητη πλευρά κάθε μπιφτεκιού και στη συνέχεια γύρισέ τα και βάλε πάνω το τυρί. Μαγείρεψε 1 έως 2 λεπτά ακόμα.

Πώς να φτιάξεις τη σάλτσα: Ανακάτεψε 2 κουταλιές vegan μαγιονέζα, 1 κουταλιά ketchup, 1½ κουταλιά γλυκού πίκλες ,½ κουταλιά γλυκού άσπρο ξύδι.

Άπλωσε τη σάλτσα στα ψωμάκια και γέμισε το καθένα με μπιφτέκι, κρεμμύδι, μαρούλι, ντομάτα και τουρσί.

Καλή όρεξη!