Scrambled eggs: Το μυστικό συστατικό για αφράτη ομελέτα

18.08.2021
Scrambled eggs: Το μυστικό συστατικό για αφράτη ομελέτα
H ομελέτα είναι ένα από τα νόστιμα και εύκολα και δημοφιλή φαγητά. Και όπως ξέρεις είναι από αυτά που φαίνονται αρκετά απλά στη θεωρία, ωστόσο έχουν δημιουργήσει πολλές εκδοχές, κολπάκια και συνταγές.

Η viral συνταγή του Αμερικανού σεφ J. Kenji López-Alt υπόσχεται την πιο αφράτη, κρεμώδη ομελέτα με την προσθήκη ενός απροσδόκητου συστατικού. Μήπως ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις την αγαπημένη σου συνταγή;

Το μυστικό κόλπο του Αμερικανού σεφ; Το κορν φλάουρ. Στην πραγματικότητα, η χρήση του κορν φλάουρ για την ενίσχυση των συνταγών αυγών δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Είναι ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται στην κινεζική μαγειρική για να διατηρεί τις ομελέτες αφράτες στο εξωτερικό τους αλλά συνάμα τραγανές.

Τι θα χρειαστείς: δύο κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ, τέσσερις κουταλιές κρύο βούτυρο (κομμένο σε μικρούς κύβους), τέσσερα αυγά και μια πρέζα αλάτι.

Στη συνέχεια προσθέτεις το κορν φλάουρ σε μιάμιση κουταλιά της σούπας νερό για να σχηματισθεί ένας πολτός. Πρόσθεσε τους μισούς κύβους βουτύρου, τα αυγά και το αλάτι σε αυτόν τον πολτό και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει.

Για να υπολογίσεις σωστά τη θερμοκρασία του τηγανιού, προσθέτεις λίγο νερό - περίπου μια κουταλιά της σούπας - σε αυτό. Το νερό βοηθά στη ρύθμιση της θερμότητας του τηγανιού και μόλις εξατμιστεί τελείως, αυτό είναι ένα σημάδι ότι το τηγάνι σου είναι στη σωστή θερμοκρασία, ακριβώς πάνω από 100 βαθμούς Κελσίου.

Ομελέτα φούρνου έχεις φτιάξει; Αν την κάνεις μία φορά... κόλλησες

Στο τηγάνι, λιώσε το υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να λιώσει σχεδόν τελείως, (θα πάρει περίπου 10 δευτερόλεπτα). Προσέξε μην γίνει το βούτυρο καφέ. Πρόσθεσε το μείγμα αυγών στο λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποίησε μια σπάτουλα, πίεσε και δίπλωσε τα αυγά μέχρι να μαγειρευτούν όπως τα επιθυμείς - αρκούν μόνο ένα ή δύο λεπτά - και έτοιμη η ομελέτα σου!

Σου ακούγεται αρκετά απλό, έτσι; Και φαίνεται επίσης απολαυστικό (ο López-Alt συνδυάζει τα νόστιμα αυγά του με δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί). Το τέλειο πρωινό! Γιατί να μην το δοκιμάσεις; Μπορεί να μας ευχαριστείς αργότερα...