Eίναι γεγονός ότι τα φαγητά που παρασκευάζονται με εποχιακά προϊόντα βγαίνουν πεντανόστιμα. Τώρα για παράδειγμα που είναι καλοκαίρι, οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους για αυτό αν θες να δοκιμάσεις την πιο ωραία μοσχομυριστή μακαρονάδα, συνδύασε μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της εποχής για να κάνεις μια σάλτσα που θα ξετρελάνει τους πάντες. Φυσικά, με βάση τη ντομάτα. Και το βασικό: Το μόνο μαγείρεμα που απαιτείται είναι να βράσεις τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα.
10 μυστικά που πρέπει να ξέρεις πριν μαγειρέψεις ζυμαρικά!
Συστατικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 6 κ.σ. κομμένο φρέσκο χρένο (horseradish)
- 1/4 φλιτζάνι κομμένα κλωναράκια μαϊντανού με ολόκληρα φύλλα, συν ½ φλιτζάνι μικρά φύλλα μαϊντανού
- 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, συν 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κιλό μεγάλες ώριμες ντομάτες (περίπου τέσσερις)
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοτριμμένες
- 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι μικρά φύλλα βασιλικού
3 μυστικά για τέλειες μακαρονάδες κάθε φορά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μαγείρεψε τα μακαρόνια και στράγγιξέ τα καλά.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, βάλε το χρένο, τα κλωναράκια του μαϊντανού και το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψέ τα. Μετά άφησέ τα στην άκρη.
Βήμα 3
Δουλεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψε χοντροκομμένα τις ντομάτες (θα πρέπει να πάρεις περίπου 3 φλιτζάνια πολτό). Πέταξε τις φλούδες. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 4
Πρόσθεσε τα μακαρόνια και ανακάτεψε για να πάει παντού η σάλτσα, στη συνέχεια πασπάλισε με το μείγμα χρένου, τα φύλλα μαϊντανού και βασιλικού και επιπλέον πιπέρι αν θέλεις. Έτοιμη! Καλή όρεξη.