Σορμπέ καρπούζι: Πώς θα φτιάξεις το πιο δροσερό παγωτό

Σορμπέ καρπούζι: Πώς θα φτιάξεις το πιο δροσερό παγωτό
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Σου έχουμε την απόλυτη συνταγή!

Το σορμπέ καρπούζι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια δροσερή και φρουτένια λιχουδιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακολουθήστε αυτήν την απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας σορμπέ καρπούζι στο σπίτι.

Υλικά

  • 1 καρπούζι, χωρίς κουκούτσια (περίπου 1.5 κιλό καθαρή ψίχα)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • Φρέσκα φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Προετοιμασία καρπουζιού:

Κόψτε το καρπούζι στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα. Κόψτε τη σε μικρά κομμάτια και αφαιρέστε τυχόν κουκούτσια.

Φτιάξτε το σιρόπι:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Ανάμειξη υλικών:

Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε τα κομμάτια του καρπουζιού. Προσθέστε το κρύο σιρόπι ζάχαρης, το χυμό λεμονιού και την πρέζα αλάτι (αν χρησιμοποιήσετε). Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.

Πάγωμα:

Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη και αφήστε το για περίπου 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα, αφαιρέστε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα πιρούνι για να σπάσετε τους κρυστάλλους πάγου που έχουν αρχίσει να σχηματίζονται. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία κάθε 30 λεπτά για περίπου 3-4 ώρες, μέχρι το σορμπέ να γίνει ομοιόμορφο και κρεμώδες.

Σερβίρισμα:

Όταν το σορμπέ καρπούζι είναι έτοιμο, αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς. Σερβίρετε σε παγωμένα μπολάκια και αν θέλετε, τοποθετήστε φρέσκα φύλλα μέντας για διακόσμηση.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να απολαύσετε το καρπούζι με έναν διαφορετικό και απολαυστικό τρόπο. Το σορμπέ καρπούζι είναι τέλειο για καλοκαιρινά πάρτι, πικνίκ ή απλά ως ένα δροσιστικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα. Καλή απόλαυση!