Αυτή η λευκή ζεστή σοκολάτα είναι οτι χρειάζεσαι για τα πρώτα κρύα - Πώς θα τη φτιάξεις

21.10.2024
Αυτή η λευκή ζεστή σοκολάτα είναι οτι χρειάζεσαι για τα πρώτα κρύα - Πώς θα τη φτιάξεις
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Ώρα να μπούμε σε winter mood (ή και χριστουγεννιάτικο εμείς είμαστε υπέρ)

Καθώς οι πρώτες ψυχρές μέρες του Οκτωβρίου αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους, τι καλύτερο από το να χαλαρώσουμε με μια ζεστή κούπα σοκολάτας στο χέρι; Με τα πρωτοβρόχια να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και θαλπωρής, η λευκή ζεστή σοκολάτα είναι το απόλυτο ρόφημα για να υποδεχτούμε τον χειμώνα που πλησιάζει.

Πλούσια, κρεμώδης και απίστευτα γλυκιά, είναι η τέλεια συντροφιά για εκείνες τις πρώτες βραδιές που αναζητάμε κάτι ζεστό και απολαυστικό. Ετοιμαστείτε να γεμίσεις το σπίτι σου με τα αρώματα της λευκής σοκολάτας και να απολαύσεις μια μοναδική γεύση που θυμίζει τις πιο ζεστές αναμνήσεις των Χριστουγέννων (coming soon).

Όπως και η παραδοσιακή ζεστή σοκολάτα, η λευκή ζεστή σοκολάτα ξεκινά με κομμάτια σοκολάτας και γάλα. Θα λιώσεις τη σοκολάτα στο γάλα και μετά θα προσθέσεις εκχύλισμα βανίλιας ή μέντας, marshmallows και σαντιγί. Με το εκχύλισμα βανίλιας, θα έχει γεύση μπισκότου βανίλιας, ενώ με το εκχύλισμα μέντας θα έχει γεύση γλειφιτζουριού. Όποια γεύση κι αν επιλέξεις, αυτό το ρόφημα θα σου δώσει όλες cozy αισθήσεις. Για τις ποσότητες και τα βήματα παρασκευής, συνέχισε να διαβάζεις.

Σπιτική λευκή ζεστή σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά

Συστατικά:

  • 1 κούπα πλήρες γάλα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ή ⅓ κούπα κομματάκια λευκής σοκολάτας
  • ⅛ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μέντας
  • ¼ κούπας marshmallows
  • Σαντιγί αν θέλεις
  • Κόκκινα και πράσινα sprinkles (προαιρετικά)
  • Η πιο cozy κούπα σου (επίσης προαιρετική, αλλά συνιστάται)

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ή μπρίκι σε χαμηλή φωτιά, λιώσε τα κομματάκια σοκολάτας με το γάλα. Απέφυγε να αυξήσεις τη θερμοκρασία πάνω από μέτρια-χαμηλή, καθώς το γάλα μπορεί να πήξει αν φτάσει σε βρασμό.
  2. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και μετά βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας ή μέντας. (Πρόσεξε να μην χρησιμοποιήσεις εκχύλισμα δυόσμου, γιατί η ζεστή σοκολάτα θα έχει γεύση οδοντόκρεμας αντί για γλειφιτζούρι.)
  3. Πρόσθεσε marshmallows στον πάτο της κούπας σου πριν ρίξεις το μείγμα της ζεστής σοκολάτας-γάλακτος.
  4. Πρόσθεσε σαντιγί από πάνω και διακόσμησε με sprinkles. Καλή απόλαυση!
Τελευταία τροποποίηση στις 21.10.2024 - 16:02