Τι έχουμε:
- 2-3 φιλέτα κοτόπουλου
- 5 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 1 κλωναράκι μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζ. ρύζι
- 2 φλιτζ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- φύλλα μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ.
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά έως ότου ασπρίσουν. Στη συνέχεια τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Εν τω μεταξύ αλείφουμε τις τέσσερις από τις πιπεριές με 3 κουταλιές από το λάδι και τις ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου κάτω από το γκριλ, γυρίζοντάς τες σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα τους. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους από το εσωτερικό τους και τη φλούδα τους. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο μπλέντερ με μισό ποτηράκι κρασί, το σκόρδο και τις πολτοποιούμε.
Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ρύζι με το νερό, έως ότου μαλακώσει. Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι. Κατόπιν ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι τριμμένο έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε και την πιπεριά που έχουμε κρατήσει, κομμένη σε λεπτές λωρίδες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα με τις λιωμένες πιπεριές, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε και τα κομματάκια κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, τα αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με το ρύζι, γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού.
Συμβουλή
Μπορούμε να βράσουμε το ρύζι σε ζωμό λαχανικών.
Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.