Τι έχουμε:
- 1/2 πακέτο ζυμαρικά κοχυλάκια
- 125 γραμ. PUMARRO κλασικό συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 2-3 φύλλα βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το PUMARRO κλασικό συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Κατόπιν, ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με τη τομάτα στο μπλέντερ, το πολτοποιούμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα κοχυλάκια, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Συμβουλή
Αντί για ζάχαρη, μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα 2 κουταλιές Μαυροδάφνη.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.