Τι έχουμε:
- 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/2 λίτρο γάλα
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 4 κρόκοι αβγών
- 5 ασπράδια αβγών
- 1 κουταλάκι ΒΙΤΑΜ
- αντικολλητικό χαρτί
Για την καραμέλα:
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 50 γραμ. νερό
- Για τη σαντιγί:
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
- καρύδι ψιλοκομμένο
Τι κάνουμε:
Αρχικά ετοιμάζουμε την καραμέλα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, έως ότου δούμε ότι η καραμέλα, έχει πάρει χρυσαφί χρώμα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και απλώνουμε την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει τελείως ώστε να κρυσταλλοποιηθεί και τη σπάμε με ένα κουτάλι σε ακανόνιστα κομμάτια.
Για να ετοιμάσουμε το μους, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν-μαρί, προσθέτουμε το γάλα, το ΒΙΤΑΜ, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Εν τω μεταξύ, στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, έως ότου η μαρέγκα σφίξει. Ρίχνουμε στην μαρέγκα 2-3 κουταλιές από το μείγμα με την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω, έως ότου ομοιογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, έως ότου το μείγμα δέσει.
Βάζουμε 1-2 κουταλιές από τη σαντιγί πάνω από την κρέμα μους, πασπαλίζουμε και γαρνίρουμε με καρύδι και με τα κομμάτια της καραμέλας.
Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Καλό θα ήταν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, να μην καταναλώνονται γλυκά που περιέχουν ωμό αβγό.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.