Πινγουίλς

01.10.2008
Ιδανική συνοδεία για τον καφέ!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία φρέσκια ζύμη για κρουασάν
  • 2 αβγά

Για τη γέμιση:

  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζ. κανέλα
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Σε μια επιφάνεια εργασίας απλώνουμε το φύλλο της φρέσκιας ζύμης για κρουασάν και το κόβουμε στα προχαραγμένα τρίγωνα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και αλείφουμε κάθε τρίγωνο με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με κανέλα και ζάχαρη και τα τυλίγουμε σε ρολό.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως ότου τυλίξουμε όλα τα τρίγωνα σε ρολά και τα αλείφουμε με τα αβγά χτυπημένα με 3-4 κουταλιές νερό.

Στρώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα και βάζουμε τα ρολά με την πλατιά επιφάνεια προς τα κάτω, φροντίζοντας να έχουν ένα κενό μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160?C.

Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 15-20a.

Οταν φουσκώσουν, βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα, ζεστά.

Συμβουλή
Αν θέλουμε μπορούμε στη γέμιση να βάλουμε μια στρώση μαρμελάδας με γεύση της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.