Παστίτσιο με πράσινες ταλιατέλες

20.11.2008
Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες περίπου

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες περίπου
Ατομα: 4

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό πράσινες ταλιατέλες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπ. ντοματοπελτέ
2 φλιτζ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/4 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο

Μπεσαμέλ:

1/2 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
6 κουτ. σούπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό
2 αβγά
λίγο αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:
Βάζετε στην κατσαρόλα τον κιμά με ένα ποτήρι νερό και αφήνετε να σιγοβράσει για να πιει το νερό του. Ετσι δεν θα σβωλιάσει.

Οταν πιει το νερό, του ρίχνετε τις 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, με το κρεμμύδι όταν ζεσταθεί, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνετε να τσιγαριστεί αρκετά και σβήνετε με το κρασί. Τέλος, ρίχνετε τον ντοματοπελτέ και αρκετό βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί ο κιμάς.

Τον αφήνετε να βράσει καλά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.

Βράζετε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 5 αφού πάρει βράση το νερό και στραγγίζετε. Ρίχνετε το ηλιέλαιο, τα ανακατεύετε και πασπαλίζετε με κεφαλοτύρι.

Στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί τις ταλιατέλες όλες, από πάνω τον κιμά και στρώνετε καλά.

Φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Βάζετε το ηλιέλαιο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Συνεχίζετε ρίχνοντας το χλιαρό γάλα και νοστιμίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το αβγό και το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Ρίχνετε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή γλυκιά πάπρικα και ψήνετε στους 160 βαθμούς αερόθερμο φούρνου για 50.

Οταν το βγάλετε από τον φούρνο το αφήνετε να μείνει για 30 και μετά σερβίρετε.