Τι έχουμε:
- 1 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
- 1 κύβο KNORR ζωμό κότας
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 4 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1/2 φλιτζ. φρέσκο βασιλικό
- 1 κουταλάκι βαλσάμικο ξίδι
- 1/2 ποτηράκι ξηρό λευκό κρασί
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- κλωναράκια μαϊντανού
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το γκριλ. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τα σπόρια τους. Τις αλείφουμε με 2 κουταλιές από το λάδι, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε κάτω από το γκριλ, γυρίζοντάς τες, έως ότου ροδίσουν. Αφού ροδίσουν, τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ψητές ντομάτες και ανακατεύουμε με μία κουτάλα λιώνοντάς τες. Σε 2 φλιτζάνια βραστό νερό, διαλύουμε τον κύβο KNORR και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί, το σκόρδο λιωμένο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το βαλσάμικο, το βασιλικό ψιλοκομμένο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, ρίχνοντας από πάνω την πιπεριά κομμένη σε κύβους και γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού.
Συμβουλή
Μια γρήγορη λύση, για να απολαύσουμε ακόμη και στο γραφείο μια γευστική ντοματόσουπα, είναι η Quick Snack ντοματόσουπα της Κnorr.
Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.