Χαλβάς Φαρσάλων

01.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά
1 φλιτζάνι νισεστέ
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Eκτέλεση
Aνακατεύουμε το νισεστέ με το νερό σε ένα μπολάκι. Βράζουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει η καραμέλα μας σκούρο ξανθό χρώμα. Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε με μία κίνηση όλο το μείγμα του νισεστέ μέσα στην καραμέλα.

Aνακατεύουμε γρήγορα και πολύ προσεκτικά ?επειδή το μείγμα πιτσιλάει? μέχρι να δέσει η κρέμα για 5 περίπου λεπτά. Oταν αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, είναι έτοιμος.

Mεταφέρουμε τον χαλβά σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος ή σε ταψάκι και τον αφήνουμε να κρυώσει (εκτός ψυγείου) για 1 περίπου ώρα.

Σερβίρουμε το γλυκό κομμένο σε κομμάτια, με μπόλικα ψημένα και καραμελωμένα αμύγδαλα ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη.