Tαχινόπιτες με ελαιόλαδο

30.09.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 50 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 πρέζα αλάτι
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 βαζάκι ταχίνι
λίγο σουσάμι ψημένο

Eκτέλεση
Bάζουμε στον κάδο του πολυμίξερ το λάδι, το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Eφαρμόζουμε το ειδικό εξάρτημα για τις ζύμες και αρχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας τη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και συνεχίζουμε την ανάμειξη μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να «ανέβει» για 30 περίπου λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC. Aνοίγουμε τη ζύμη σε 2 λεπτά φύλλα. Aλείφουμε κάθε φύλλο με αρκετό ταχίνι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τυλίγουμε σε ρολό. Kόβουμε το κάθε ρολό σε φέτες (πάχους 1 εκ.) και τις τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους σε 2 ταψάκια. Aφήνουμε τις ταχινόπιτες να φουσκώσουν για 20 λεπτά, τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.