Υλικά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- ελαιόλαδο
- 300 γραμμ. τυρί φέτα
- 300 γραμμ. κεφαλοτύρι
- 300 γραμμ. κεφαλογραβιέρα
- 2 πρόβεια γιαουρτάκια
- 1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 6 αβγά
- ρίγανη, πιπέρι
Ψήνουμε τις πιπεριές και τις ξεφλουδίζουμε. Τρίβουμε τα τυριά, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και προσθέτουμε τα αβγά, το γιαούρτι, ρίγανη και πιπέρι. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 7 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο. Τοποθετούμε λίγη γέμιση και καλύπτουμε με 3 φύλλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (δηλαδή ανά 3 φύλλα γέμιση), προσέχοντας η γέμιση να απλώνεται ομοιόμορφα. Τέλος, καλύπτουμε με 6 φύλλα, λαδώνουμε, χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 45'.
Από τον Αντώνη Δημητρούλη