Dolce & Gabbana: Σάλος από ακύρωση επίδειξης μόδας στην Κίνα λόγω «ρατσιστικής» διαφήμισης

22.11.2018
Dolce & Gabbana: Σάλος από ακύρωση επίδειξης μόδας στην Κίνα λόγω «ρατσιστικής» διαφήμισης
Αιτία ήταν οι οργισμένες διαμαρτυρίες των Κινέζων followers!

H νέα καμπάνια του ιταλικού label «DG Loves China» παρουσιάζει μια Κινέζα να τρώει ιταλικό φαγητό, όπως πίτσ και spaghetti, με ξυλάκια.

Kαι ναι, ξέρουμε ότι η Dolce & Gabbana κατάφερε πάλι να απασχολήσει τα media όπως και τον περασμένο Ιούνιο που ο Stefano Gabana αποκάλεσε «τόσο άσχημη» την Selena Gomez. Τώρα, το ιταλικό δίδυμο έχει εκνευρίσει τους Κινέζους followers μετά από μια σειρά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί στo Instagram.

Διάβασε κι αυτό: Η Monica Bellucci και άλλες "θεές" στην πασαρέλα των Dolce & Gabbana [photos]

Με αφορμή το «Great Fashion Show» στη Σαγκάη, το ιταλικό brand δημοσίευσε μια σειρά από τρία βίντεο στο λογαριασμό του με τίτλο «Τρώγοντας με Chopsticks» (Eating with Chopsticks), που παρουσιάζουν ένα μοντέλο από την Κίνα που δίνει συμβουλές πώς να τρώτε ιταλικό φαγητό με chopsticks. Στα σχόλια, οι Κινέζοι followers εμφανίστηκαν εξοργισμένοι από τη στερεότυπη απεικόνιση της κουλτούρας τους. «Είμαστε σχεδόν στο 2019, δεν καταλαβαίνω γιατί ένα τεράστιο εμπορικό brand έχει ακόμα στερεότυπα και κάνει πλάκα με αυτό», έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος χρήστης σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που οι Κινέζοι αντιστέκονται στις διακρίσεις και καθώς τα χρήματα είναι αυτά που τέτοια μεγάλα brands, έχουν ανάγκη από εμάς, θα πρέπει να επιλέξουμε με σύνεση που θα δώσουμε τα χρήματά μας!» Άλλοι σχολίασαν από μια διαφορετική θέση λέγοντας «Μην πηγαίνετε στην Κίνα, δεν είστε καθόλου ευπρόσδεκτοι» και ένα άλλο «Το πρώτο βήμα για να κερδίσετε τα χρήματά μας είναι ο σεβασμός της κουλτούρας μας».

Διάβασε επίσης: Jean Paul Gaultier: Ποιο υλικό δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει στις συλλογές του και γιατί

Τελικά το σόου των Dolce & Gabbana ακυρώθηκε από το Γραφείο Πολιτιστικών Υποθέσεων της Σαγκάης και η ιταλική φίρμα ισχυρίζεται ότι τόσο ο λογαριασμός της στο Instagram όσο και αυτός του Stefano Gabbana, έχουν χακαριστεί. «Λυπούμαστε πολύ για οποιαδήποτε δυσφορία προκαλείται από αυτές τις μη εγκεκριμένες θέσεις, σχόλια και άμεσα μηνύματα», λέει η ανακοίνωση. «Δεν νοιώθουμε τίποτε άλλο παρά σεβασμό για την Κίνα και τον λαό της».