Grace Kelly: Το άγνωστο δεύτερο νυφικό της ήταν ροζ [photos]

27.04.2019
Grace Kelly: Το άγνωστο δεύτερο νυφικό της ήταν ροζ [photos]
63 χρόνια πριν και η πριγκίπισσα του Μονακό ήταν πολύ "μπροστά" ως προς τη μόδα!

Στις 18 Απριλίου 1956, ο πρίγκιπας Raigner του Μονακό παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιά του, Gace Kelly, η οποία απαρνήθηκε μια χρυσή καριέρα στο Hollywood για τη ζωή στο παλάτι.

Οι εκδηλώσεις για τον γάμο της χιλιετίας -όπως τον αποκαλούσαν- κράτησαν ολόκληρο το σαββατοκύριακο ενώ, κατά το έθιμο και τον νόμο του Μονακό, το ζευγάρι πραγματοποίησε δυο τελετές. Μία πολιτική μέσα στο παλάτι, στο Δωμάτιο του Θρόνου και μία θρησκευτική στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, την επόμενη μέρα.

Το νυφικό που φόρεσε η Grace Kelly στον θρησκευτικό γάμο παραμένει έως σήμερα "ευαγγέλιο" κομψότητας και αρχοντιάς με πάμπολλες διάσημες -και μη- κυρίες να το έχουν κοπιάρει σε όλο τον κόσμο.

Η σχεδιάστρια μόδας Helen Rose, με την οποία η Kelly είχε συνεργαστεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη, υπέγραψε το εμβληματικό νυφικό, όμως όχι μόνο αυτό.

Διάβασε κι αυτό: Πριγκίπισσα Diana- 37 χρόνια μετά, αποκαλύπτεται το δεύτερο νυφικό της!

Για τον πολιτικό της γάμο η πανέμορφη σταρ που είχε ήδη κερδίσει το Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου το 1953 για την ερμηνεία της στην ταινία "The Country Girl" είχε φορέσει επίσης δημιουργία της Rose. Το ίδιο κομψή, όμως πολύ διαφορετική.

Ένα ροζ δανδελένιο deux pieces που εντυπωσίασε επέλεξε η Grace, θέτοντας από πολύ νωρίτερα ένα trend που επανέρχεται από καιρού εις καιρόν στην επικαιρότητα. Ιδού και το εν λόγω ντοκουμέντο.

Διάβασε επίσης: 12 διάσημες νύφες που δεν παντρεύτηκαν με λευκό νυφικό [photos]

Για την ιστορία, ο γάμος τους πρίγκιπα Raigner και της Grace Kelly κράτησε μέχρι τον Σεπτέβρη του 1982 όταν εκείνη βρήκε τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Μονακό.

Μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο επέβαινε επίσης η 17χρονη τότε κόρη της, πριγκίπισσα Stephanie, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Ακόμη και σήμερα, παρά το επίσημο πόρισμα που ήθελε την Grace Kelly να έχει υποστεί έμφραγμα στο τιμόνι δεν είναι λίγες οι φωνές που υποστηρίζουν ότι το "κακό" έγινε γιατί εκείνη είχε επιτρέψει στην άτακτη κόρη της να οδηγήσει για λίγο.

Η ίδια η Stephanie αρνείται με πάθος τις εικασίες αυτές υποστηρίζοντας πως από εκείνη τη στιγμή, έτσι κι αλλιώς, η ζωή της δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.