Αυτό είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2019 - Πώς θα το φορέσεις!

10.12.2018
Αυτό είναι το χρώμα της χρονιάς για το 2019 - Πώς θα το φορέσεις!
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος το ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία Pantone.

Το χρώμα της χρονιάς που έρχεται λοιπόν είναι το PANTONE 16-1546 Living Coral. Πρόκειται για μια ζωντανή πορτοκαλί βάση με μια χρυσή απόχρωση, που αντανακλά τη ζεστασιά, την τροφή και το καταφύγιο των κοραλλιογενών υφάλων στη ζωή στη θάλασσα.

Η Pantone σημειώνει ότι η φετινή επιλογή συμβολίζει μια «έμφυτη ανάγκη για αισιοδοξία και χαρούμενες αναζητήσεις» και «αυθεντικές και εμβυθιστικές εμπειρίες που επιτρέπουν τη σύνδεση και την οικειότητα» - οι οποίες φέρνουν επιπλέον αξιοπρέπεια σε ένα πολιτιστικό τοπίο που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από την ψηφιακή τεχνολογία και τα κοινωνικά μέσα.

Διάβασε επίσης: Holiday chic: 4 μυστικά για υπέροχο στυλ ακόμα και στο κρύο!

«Το χρώμα είναι μια γλώσσα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό», είπε στους Times η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος της εταιρείας. Υπάρχουν βέβαια και άλλες σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με την επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος. Σύμφωνα με την Pressman, το Living Coral αναδεικνύεται σε μια εποχή που εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, αλλοιώνονται το χρώματα των κοραλλιογενών υφάλων ενώ παράλληλα είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλους, άνδρες και γυναίκες, σε είδη ένδυσης, σε καταστήματα, σε είδη που μπορούν να αφορούν οικιακή χρήση, σε εσωτερικούς χώρους κ.λπ.

Η αντιπρόεδρος της εταιρείας, το συνδέει επίσης με τη μακρά και επώδυνη δεκαετία των κρίσεων στις αγορές και την παγκόσμια οικονομία αλλά και στην πολιτική, στις οικολογικές καταστροφές που καταγράφηκαν ή ακόμη και στην άνοδο των social media.

Η έντονη επιρροή του Living Coral, πάντως, καταγράφεται παντού, από τις πασαρέλες των σχεδιαστών μέχρι τα social media και στις καταναλωτικές συσκευασίες. Ιδού μια πρώτη γεύση από το σόου του Marc Jacobs αλλά και τα Instagram της Olivia Palermo και της Gigi Hadid.

Καταγράφουμε επίσης μια πολύ ενδιαφέρουσα διακοσμητική πρόταση, αλλά και μία... κομμωτική!

Για την ιστορία, το χρώμα της περσινής χρονιάς ήταν το PANTONE 18-3838 Ultra Violet, ένα λαμπερό, ζωντανό μωβ που η Pantone δημιούργησε προς τιμήν του Prince.