Η Kate θα παραβρεθεί και φέτος στα BAFTAs με ρούχο που έχει ξαναφορέσει - Ιδού γιατί

27.01.2020
Η Kate θα παραβρεθεί και φέτος στα BAFTAs με ρούχο που έχει ξαναφορέσει - Ιδού γιατί
Όπως και όλοι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι, δηλαδή...

Οι διοργανωτές των BAFTAs, ή των Βρετανικών βραβείων Όσκαρ, αν προτιμάτε, ζήτησαν φέτος από τους καλεσμένους τους να φορέσουν κάτι που υπάρχει ήδη στην γκαρνταρόμπα τους, ή να καταφύγουν σε άλλες λύσεις που τους πρότειναν, στο πλαίσιο της βιωσιμότητας.

Όπως συμβαίνει σε κάθε βιομηχανία, ακόμα και οι απονομές κινηματογραφικών βραβείων εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους. Μάλιστα πολλές από αυτές τις απονομές κάνουν αποφασιστικά βήματα προς τη βιωσιμότητά τους, όπως, για παράδειγμα, οι Χρυσές Σφαίρες που επέλεξαν να έχουν ένα οικολογικό προφίλ στο μενού τους το οποίο ήταν κυρίως χορτοφαγικό. Τώρα, σειρά έχουν τα βραβεία BΑFTA τα οποία ανακοίνωσαν κάτι πρωτοποριακό, ζητώντας από όλους τους συμμετέχοντες είτε να φορέσουν ρούχα που έχουν ήδη στη ντουλάπα τους είτε να επιλέξουν μια πιο βιώσιμη επιλογή.

«Η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντική για τα BAFTA και κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα έχουμε κάνει στο παρελθόν. Ο στόχος μας είναι στα British Academy Film Awards 2020 να μην υπάρξει ίχνος άνθρακα και να μην έχουν αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Από τα ταξίδια, το φαγητό και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στα BAFTA, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι όσο πιο βιώσιμα γίνεται».

Αυτή τη φορά, όπως τονίζεται από τους διοργανωτές των βραβείων BAFTA, οι καλεσμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν ένα οδηγό που δημιούργησε το κέντρο βιωσιμότητας του London College of Fashion, ο οποίος εξηγεί το πώς πρέπει να είναι οι εμφανίσεις τους στις απονομές των βραβείων. Στόχος είναι να υιοθετηθεί μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στη μόδα.

Ο οδηγός προτείνει στους καλεσμένους επιλογές όπως να νοικιάσουν τα κομμάτια που θέλουν να φορέσουν ή αν θέλουν να αγοράσουν vintage δημιουργίες. Μάλιστα έδωσε μια λίστα με σχεδιαστές που ακολουθούν μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στα ρούχα τους, όπως τους Stella McCartney, Phoebe English, Reformation και Rejina Pyo. Επιπλέον παρότρυνε τους καλεσμένους να μην διστάσουν να ξαναφορέσουν ρούχα που έβαλαν και στο παρελθόν.

Όπως φαίνεται πάντως, πολλές stars έχουν ήδη υιοθέτησει τη συγκεκριμένη τάση αφού είδαμε κάποιες να φορούν τις ίδιες δημιουργίες στο κόκκινο χαλί αλλά και να είναι ντυμένες με vintage σύνολα. Ανάμεσα σε αυτές ξεχώρισαν οι Cate Blanchett (το ίδιο σύνολο στο φεστιβάλ των Καννών και στο Women of the Year του Harper’s Bazaar), Kim Kardashian West, Rihanna, Bella Hadid και Jennifer Aniston. Κάτι που δείχνει ότι και στα BAFTA πολλές από τις σταρ θα ψάξουν στις τεράστιες γκαρνταρόμπες τους.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/2/2020 και αναμένουμε τις εμφανίσεις ότων των διάσημων κυριών της διεθνούς σόουμπιζ -και ιδιαίτερα αυτή της Kate. Με την αφορμή κάνε κλικ στον σύνδεσμο για να θυμηθείς όλες τις λεπτομέρειες από την εμφάνιση της δούκισσας του Cambridge στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2019.