Jean Paul Gaultier: Το μεγάλο πάρτι για το τελευταίο σόου της καριέρας του εκκεντρικού σχεδιαστή

24.01.2020
Jean Paul Gaultier: Το μεγάλο πάρτι για το τελευταίο σόου της καριέρας του εκκεντρικού σχεδιαστή
Σαν βόμβα έπεσε στον κόσμο της μόδας η είδηση ότι ο Jean Paul Gaultier, ο φημισμένος σχεδιαστής για τα προκλητικά του σχέδια, τις extravagant επιδείξεις και την αγάπη του για τη ζωή, θα παρουσιάσει το τελευταίο του σόου. Γνωστός για την επανάσταση του στη γαλλική μόδα, ο σχεδιαστής ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός βίντεο στο Instagram ότι το τελευταίο του σόου, αυτό για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020, θα ήταν ένα «πάρτι» για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του στο χώρο της μόδας. Και αυτό έγινε.

Έτσι λοιπόν το βράδυ της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, στην Couture Week στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό Théâtre du Châtelet πραγματοποιήθηκε το φαντασμαγορικό φινάλε μιας καριέρας που κράτησε πάνω από 50 χρόνια. Φυσικά σε αυτό το σόου έδωσαν το παρών όλοι οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας όπως και διάσημοι celebrities. Aνάμεσά τους οι Dries Van Noten, Christian Lacroix, Nicolas Ghesquière, Christian Louboutin, Viktor Horsting, Rolf Snoeren και Isabel Marant.

Το σόου άνοιξε με μια κηδεία εμπνευσμένη απ’ το έργο του William Klein «Who Are You, Polly Maggoo» του 1966, με μοντέλα που έβγαιναν απ’ το φέρετρο ενώ μια κουρτίνα φανέρωσε τον Boy George o oποίος τραγούδησε το «Back to Black» της Amy Winehouse, αλλά και άλλα αγαπημένα τραγούδια του σχεδιαστή.

Στην πασαρέλα, όπου περπάτησαν μοντέλα όπως η Irina Shayk, Jourdan Dunn, Bella Hadid, Khelfa, Estelle Lefebure και Karen Elson, παρουσιάστηκαν προηγούμενες συλλογές αλλά και μοναδικά κομμάτια, όπως το θρυλικό, κωνικό σουτιέν που φορούσε η Madonna στην περιοδεία της, Blonde Ambition. Χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον ανακυκλωμένα υλικά, ο σχεδιαστής έκανε αναφορά στις πιο διάσημες συλλογές του.

Τις εντυπώσεις έκλεψε φυσικά η μούσα του Pedro Almodovar, Rossy de Palma και η βασίλισσα του μπουρλέσκ, Dita Von Teese, οι οποίες εμφανίστηκαν στην πασαρέλα φορώντας κάποια από τα πιο επικά εσώρουχα του Gaultier ενώ το ντεμπούτο της στην πασαρέλα έκανε η κόρη του Michael Jackson, Paris.

Με ένα σόου που θα μείνει αξέχαστο στην ιστορία της μόδας και το οποίο παρουσίασε περίπου 200 εμφανίσεις, ο 67χρονος Gaultier αποχαιρέτησε τις πασαρέλες ακριβώς όπως ξεκίνησε: ως μια από τις πιο συναρπαστικές δυνάμεις στη μόδα.

Αν θέλεις να δεις ολόκληρο το σόου κάνε κλικ παρακάτω και απόλαυσέ το