Όσα πρέπει να αποφύγεις στα καλοκαιρινά σου outfits

30.07.2021
Όσα πρέπει να αποφύγεις στα καλοκαιρινά σου outfits
Τι να προσέξεις για να παραμείνεις άνετη και κομψή στις υψηλές θερμοκρασίες

Όσο κι αν αγαπάμε το στυλ και τη μόδα, είναι λογικό μερικές φορές να μας ξεφεύγουν μερικά στυλιστικά λάθη, που μας στοιχίζουν όχι μόνο στην εμφάνιση μας, αλλά και στην άνεση και το πόσο ταιριάζει το σύνολο μας με τον καιρό και τη θερμοκρασία.

10 προτάσεις για στυλάτα ανοιξιάτικα σύνολα για την επόμενη έξοδο σου

Παρακάτω θα δεις τα συχνότερα στυλιστικά λάθη του καλοκαιριού και γιατί είναι καλό να τα αποφύγεις:

Πολλά χρώματα
Η καλοκαιρινή περίοδος είναι σίγουρα εκείνη που ενδείκνυται για πιο χρωματιστά σύνολα, καθώς ταιριαζουν στην εποχή και οτιδήποτε ζωντανό και ανοιχτόχρωμο δεν απορροφά τη ζέστη - σε αντίθεση με το μαύρο. Παρόλα αυτά, είναι συχνή η παγίδα του να το παρακάνουμε με το συνδυασμό διαφορετικών χρωμάτων κα μοτίβων. Προσπάθησε να κρατήσεις μια ισορροπία και να επικεντρωθείς σε ένα κομμάτι που θα κάνει τη διαφορά.

Υφάσματα
Όταν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ιδρώτας που προκαλούν συνδυαστούν με κακής ποιότητας ρούχα, το αποτέλεσμα είναι δυσάρεστο τόσο στην εικόνα όσο και στη μυρωδιά. Προτίμησε δροσερά και απορροφητικά υφάσματα όπως το λινό, το βαμβάκι, το μετάξι και απόφυγε συνθετικά υφάσματα που δεν επιτρέπουν στην επιδερμίδα σου να αναπνεύσει.

Πώς να φορέσεις το λευκό παντελόνι

Λεπτομέρειες
Τα καλοκαιρινά υφάσμα, παρόλο που έχουν το θετικό πως είναι πιο ανάλαφρα και δροσερά, είναι συνήθως πιο διαφανή απ'ότι τα χειμερινά μας κομμάτια, με αποτέλεσμα αν δεν προσέξεις να φανεί κάτι που δε θα έπρεπε. Λίγο πριν φύγεις από το σπίτι, μη ξεχνάς να ρίχνεις μία ματιά στον καθρέφτη και να παρατηρείς εάν τα ρούχα σου διαφανίζουν.

Μέγεθος
Το λάθος νούμερο στα ρούχα είναι ένα συχνό στιλιστικό λάθος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς άλλες τείνουν να το παρακάνουν επιλέγοντας oversized και άλλες επιλέγουν στενά και πολύ κοντά κομμάτια. Στόχος σου θα πρέπει να είναι να επιλέξεις κάτι που είναι στυλάτο, σου ταιριάζει αλλά και σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις τη ζέστη. Επίλεξε το κατάλληλο νούμερο ρούχων για το δικό σου σώμα, ούτε μικρότερο ούτε μεγαλύτερο και προτίμησε αέρινα υφάσματα.