Olivia Colman: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου στο "The Favourite"

30.01.2019
Olivia Colman: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου στο "The Favourite"
Είτε πρόκειται για μια κωμωδία ή ένα δράμα, τηλεοπτική εκπομπή ή ταινία, όταν παίζει η Olivia Colman το κάνει πάντα καλύτερo. Η βρετανίδα ηθοποιός έχει παίξει τα πάντα, από την απροκάλυπτα σκληρή μητέρα στο Fleabag μέχρι την προσγειωμένη αστυνομικό στο Broadchurch.

Η διεθνής λάμψη της ξεκίνησε μαζί με τον Tom Hiddleston από τη μίνι σειρά "The Night Manager" του 2016, για την οποία κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα και τώρα φαίνεται να απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία χάρη σε δύο πραγματικές βασίλισσες. Μόλις κέρδισε τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα της (και είναι υποψήφια για Όσκαρ) για τον ρόλο της βασίλισσας Άννας του 18ου αιώνα, στη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, "The Favourite", συν ότι πρόκειται να υποδυθεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στην Τρίτη αλλά και την τέταρτη, σεζόν του σειράς-φαινομένου του Netflix, The Crown. Είτε έχεις παρακολουθήσει την καριέρα της Colman για δεκαετίες είτε απλά την γνωρίζεις από διάφορους ρόλους της, διάβασε για να μάθεις περισσότερα σχετικά με αυτή την εξαιρετική ηθοποιό.

Δείτε ακόμη: Lady Gaga: Γράφει ιστορία με το απίστευτο ρεκόρ της στις φετινές υποψηφιότητες των βραβείων Oscar

1. Η Claire Foy δεν της έδωσε καμία συμβουλή για να υποδυθεί την Ελισάβετ ΙΙ στο Τhe Crown
Ως η πρώτη ηθοποιός που υποδύθηκε την Ελίζαμπεθ ΙΙ στο The Crown, ίσως να περίμενε κανείς ότι η Claire Foy θα της δώσει κάποιες συμβουλές. Αλλά σκέφτηκε ότι δεν ήταν απαραίτητο. «Παίζουμε και οι δύο μας δύο πολύ διαφορετικές γυναίκες κατά μία έννοια και είναι μια απολύτως εξαιρετική ηθοποιός, οπότε δεν με χρειάζεται να της δώσω κάποια συμβουλή», δήλωσε η Foy στην Daily Mail.

2. Δεν είναι η τυπική βασίλισσα στο The Favourite
Όταν έχεις στο μυαλό σου ένα ιστορικό πρόσωπο όπως μία πρώην μονάρχη (στην περίπτωση αυτή τη βασίλισσα Άννα), φαντάζεσαι συνήθως ήρεμους και αξιοπρεπείς χαρακτήρες, αλλά η ταινία The Favourite είναι μια σκοτεινή κωμωδία με ένα «ευχάριστα άσεμνο» σενάριο στο οποίο δίνει μια «ξεκαρδιστική ερμηνεία», σύμφωνα με τον Guardian.

Διάβασε επίσης: Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας δεν φορούν ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο - Ιδού γιατί

3. Ο καλύτερος δραματικός ρόλος της ήταν στο Tyrannosaur
Η Olivia ήταν μια αξιοσέβαστη κωμική ηθοποιός το 2011, όταν ο συνάδελφός της Paddy Considine την έβαλε να παίξει στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του, Tyrannosaur. Η ταινία απέδειξε ότι μπορούσε να αριστεύσει στο δράμα, κάτι που πάντα ήθελε να κάνει. «Για αυτό θα είμαι πολύ περήφανη μέχρι να πεθάνω», είπε στην HuffPost.

4. Συνάντησε τον σύζυγό της στο πανεπιστήμιο
Η Colman συναντήθηκε με τον σύζυγό της Ed Sinclair στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Στη Daily Mail εξομολογήθηκε ότι όταν τον είδε, αμέσως σκέφτηκε: «Αυτός είναι ο τυπάς που θα παντρευτώ». Είναι πλέον μαζί πάνω από 20 χρόνια και έχουν δύο γιους και μια κόρη, ηλικίας 13, 11 και 3 ετών.

5. Είναι μεγάλη φαν της Meryl Streep
Δεν παίρνει κάθε ηθοποιός συγχαρητήρια από την Meryl Streep! Αλλά όταν η Streep κέρδισε ένα βραβείο BAFTA το 2012 για τον ρόλο της ως Margaret Thatcher στην Iron Lady, εκθείασε την ερμηνεία της Colman, η οποία έπαιξε την κόρη της Carol, αποκαλώντας την «θεϊκά προικισμένη». Κάτι ήξερε η Meryl.