Ορκωμοσία Biden: Η Melania έφυγε η Lady Gaga έφτασε - Όλα όσα θα συμβούν σε λίγες ώρες στην Ουάσινγκτον

20.01.2021
Ορκωμοσία Biden: Η Melania έφυγε η Lady Gaga έφτασε - Όλα όσα θα συμβούν σε λίγες ώρες στην Ουάσινγκτον
Ιστορικές στιγμές ζουν οι ΗΠΑ -και ο κόσμος όλος- τις τελευταίες ώρες. Και αναμένονται κι άλλες.

Πριν από λίγα λεπτά, ο Donald Trump και η σύζυγός του, Melania επιβιβάστηκαν στο Air Force One για τελευταία φορά, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν θα παραβρεθεί στην ορκομωσία του διαδόχου του εδώ και 152 χρόνια.

Αντίθετα σε ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, ο απερχόμενο προεδρικό ζεύγος -και όλοι οι στενοί τους συνεργάτες, για την ιστορία- φεύγουν από τον Λευκό Οίκο, χωρίς να υποδεχτούν τους νέους ενοίκους, ως είθισται.

Εν μέσω πανδημίας και βαριάς ατμόσφαιρας λόγω των συνεχόμενων επεισοδίων από τους οπαδούς του Trump όλα φέτος θα γίνουν διαφορετικά.

Η ορκωμοσία του Joe Biden και της αντιπροέδρου του, Kamala Harris θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες, στις 7 ώρα Ελλάδας, για την ακρίβεια και αναμένεται με τεράστια ανυπομονησία. Αυτή είναι η χθεσινή ανάρτηση του Biden από το Lincoln Memorial όπου βλέπουμε τον ίδιο μαζί με τη σύζυγό του, Jill και τη Harris με τον σύζυγό της, Doug Emhoff σε εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τους 400.000 αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους από τον COVID19 τη χρονιά που τελείωσε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία έχει ξεκινήσει. Τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά φέτος, καθώς λόγω κορονοϊού δεν μπορεί να παραβρεθεί πλήθος κόσμου. Γιορτή θα γίνει, όμως. Μία γιορτή που θα παρουσιάζει, όπως έγινε γνωστό, ο "Έλληνας" Tom Hanks.

Ανάμεσα στα "βαριά" ονόματα που θα δώσουν το "παρών" στην εκδήλωση είναι η Lady Gaga, η οποία θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο και, συγκινημένη, μοιράστηκε χθες μία φωτογραφία μέσσ από το Καπιτώλιο όπου πρόσφατα καταγράφηκαν τραγικές στιγμές.

Η Jennifer Lopez θα είναι, επίσης, εκεί και θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με την ομάδα της, με την οποία πόζαρε και στην τελευταία ανάρτηση.

Η αντίστροφη μέτρηση, λοιπόν, έχει αρχίσει. Και ενώ όλος ο κόσμος περιμένει να δει, μεταξύ άλλων, ποιος είναι αυτός που θα υποδεχτεί το νέο προεδρικό ζεύγος στον Λευκό Οίκο, ιδού μερικές εικόνες από την έξοδο των Trump από αυτόν, στον δρόμο για το εξοχικό τους σπίτι στη Φλόριντα. Και ναι, οι δυο τους, περπατούσαν όλη την ώρα χέρι χέρι!