Γιώργος Κιμούλης: Η Κατερίνα Γερονικολού τον καταγγέλλει επίσης για εκφοβισμό - Τι λένε κι άλλες συμπρωταγωνίστριές του

27.01.2021
Γιώργος Κιμούλης: Η Κατερίνα Γερονικολού τον καταγγέλλει επίσης για εκφοβισμό - Τι λένε κι άλλες συμπρωταγωνίστριές του
Ντόμινο εξελίξεων ύστερα από τις δημόσιες κατηγορίες της Ζέτας Δούκα για ψυχολογική, λεκτική και σωματική βία.

Σάλος προκλήθηκε χθες όταν η Ζέτα Δούκα μίλησε στον αέρα της εκπομπής "Πάμε Δανάη" του Mega, όπου είχε πάει καλεσμένη και αποκάλυψε την τραυματική εμπειρία που είχε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Ο ίδιος ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, αφού δήλωσε ότι θα απαντήσει με μήνυση στην πρώην συνεργάτιδά του τοποθετήθηκε δημόσια, αφενός αρνούμενος ότι συνέβη κάτι τέτοιο, αφετέρου υποστηρίζοντας ότι "τώρα έγιναν της μόδας οι δηλώσεις τύπου Μπεκατώρου"

Ιδού τι απάντησε, συγκεκριμένα, μιλώντας στην Σάσα Σταμάτη.

"Κινήθηκα νομικά, αλλά αυτό είναι το ένα πρόβλημα και αφορά εμένα και εκείνη και αυτό που έκανε εκείνη προς εμένα, το να αναφερθεί ψευδώς για ένα γεγονός που ουδέποτε συνέβη. Το δεύτερο, που είναι το επικίνδυνο, είναι να χρησιμοποιεί την πολύ σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου, λέγοντας πως αυτό που βίωσε μαζί μου κινείτο στο επίπεδο της κακοποίησης ή της ψυχολογικής βίας… Ήταν μεγάλη κυρία, που συμμετείχε σε μια δουλειά, που, αν της συμβεί κάτι - που μετά από δεκατέσσερα χρόνια ορκίζομαι πως δεν θυμάμαι. Έλεος αν θυμάσαι πάνω στη δουλειά εάν έχεις τσακωθεί… Πάνω στη δουλειά πάντα.

Ναι, άλλα κάποιοι λένε γιατί δεν είπε τότε κάτι… Εντάξει, μπορεί να θέλει τώρα να το πει…

Εγώ δεν είπα γιατί το είπε τώρα και όχι τότε. Τώρα ας μιλήσει, οιοσδήποτε να μιλήσει από τη στιγμή που πραγματικά έχει κακοποιηθεί, αλλά όχι ο οποιοσδήποτε για να κερδίσει 10 λεπτά δημοσιότητας να καταγγέλλει κάποιον που μπορεί να τη θύμωσε, να τη στεναχώρησε… Μειώνεται η σημαντική πράξη της κυρίας Μπεκατώρου…"

Χθες το βράδυ και εν μέσω ενός κύμματος συμπαράστασης που έλαβε η Ζέτα Δούκα μέσω social media, είχαμε και μια σχετική ανάρτηση από την Κατερίνα Γερονικολού, η οποία χωρίς να τον κατονομάζει, φωτογραφίζει ξεκάθαρα τον Γιώργο Κιμούλη στη δική της δημόσια καταγγελία.

Γιατί τώρα;
Γιατί τώρα δε με νοιάζει τι θα πουν. Πείτε ότι θέλετε ελεύθερα! Γιατί τώρα νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν είμαι τόσο μικρή για να φοβάμαι τον ίσκιο μου.Αλλά ούτε και τόσο μεγάλη για να μην κλαίω σαν μωρό όταν έρχονται όλα πάλι στο μυαλό μου.

Με φόβισες. Με τρόμαξες...
Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας.
Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης».
Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν.
Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας. Την ψυχούλα μας.
Με καθαρή συνείδηση, σε συγχωρώ που με πλήγωσες. Αλλά όσο περνάει από το χέρι μου δε θα επιτρέψω να το ξανακάνεις εσύ ούτε κανείς άλλος.

@zetadouka , σε ευχαριστώ που μου έδωσες το θάρρος και μου έδειξες τον τρόπο. Μου θύμισες εικόνες που ήθελα να ξεχάσω. Μου έσφιξες την καρδιά. Λυπάμαι για όσα σου συνέβησαν... λυπάμαι και για μένα.
Ως εδώ όμως.
#nowisourtime #σοφίαμπεκατώρου
*Από την παράσταση «Δον Ζουάν, η επιστροφή»
"Σε παρακαλώ μην επιστρέψεις"

Το 2007, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που είχε συναντήσει στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη για την παράσταση "Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα", συνεργασία την οποία διέκοψε.


"Τον προηγούμενο χειμώνα εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας δεν μπόρεσες να συνεχίσεις τη συνεργασία σου με τον Γιώργο Κιμούλη. Στεναχωρήθηκες;", την είχε ρωτήσει τότε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαυρίδης.

«Θα έλεγα ότι και πρόβλημα υγείας να μην είχα, δύσκολα θα άντεχα να συνεχίσω το έργο αυτό με τον κ. Κιμούλη. Ο λόγος είναι ότι οι συνθήκες της συνεργασίας μας υπήρξαν πολύ δύσκολες για μένα. Η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα έτσι όπως τελείωσε και περισσότερο πικράθηκα Πάντα όταν ξεκινάω κάτι με τις καλύτερες διαθέσεις κι έπειτα τελειώνει για διάφορους λόγους, αυτό με πικραίνει», είχε απαντήσει εκείνη.

"Μίλησες για δύσκολες συνθήκες συνεργασίας με τον κ. Κιμούλη. Τι εννοείς;", συνέχισε εκείνος για να πάρει την απάντηση: «Δεν θέλω να επεκταθώ. Απλώς θα σας πω ότι δεν ταίριαξαν καθόλου οι χημείες μας».

Τη θέση της Ευδοκίας Ρουμελιώτη πήρε η Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία είχε επίσης μιλήσει για τις δυσκολίες που είχε αντιμετωπίσει τότε, τονίζοντας, όμως πως ουδέποτε υπέστη σωματική βία.

«Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα κι είχα ένα θέμα στο στομάχι», είχε μοιραστεί συγκεκριμένα.

Από τις δημόσιες τοποθετήσεις που είδαμε στα social media ξεχωρίζουμε τις δύο της Ναταλίας Τσαλίκη

Της Καίτης Γαρμπή

Και του Φάνη Παυλόπουλου