Αλέξης Κούγιας: Καταθέσαμε αίτημα ακυρότητας για την υπόθεση Λιγνάδη - Και οι δύο καταγγελίες καταρρίπτοναι

24.02.2021
Αλέξης Κούγιας: Καταθέσαμε αίτημα ακυρότητας για την υπόθεση Λιγνάδη - Και οι δύο καταγγελίες καταρρίπτοναι
Ο συνήγορος του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού που προσήλθε πριν από λίγη ώρα στην ανακρίτρια με την κατηγορία των βιασμών κατά συρροή, προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο Αλέξης Κούγιας, στην ουσία αποκάλυψε μπροστά από τις κάμερες το μεγαλύτερο μέρος της δικογραφίας που αφορά στον πελάτη δίνοντας λεπτομέρειες που δεν είχαν στην κατοχή τους ούτε και αρμόδιοι συντάκτες των ΜΜΕ.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο γνωστός ποινικολόγος αποκάλυψε ότι με τον εντολέα του, πρωτίστως υπέβαλλαν ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας περιόρισε το υλικό στην κατάθεση όσων υπέβαλλαν μηνύσεις, ενώ και ο φερόμενος ως κατηγορούμενος, δεν είχε κληθεί προηγουμένως να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου.

"Προκαλείται απόλυτη ακυρότητα όταν ο φερόμενος ως δράστης δεν κληθεί προηγουμένως να λάβει αντίγραφα των καταγγελιών και να καταθέσει ρητές εξηγήσεις", υπογράμμισε ο κύριος Κούγιας θυμίζοντας πως ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε θέσει εαυτόν στη διάθεση της δικαιοσύνης πολύ πριν προκύψει ένταλμα σύλληψης εναντίον του, όμως, για κάποιον λόγο, τον οποίο χαρακτήρισε ύποπτο ο ίδιος, αυτό δεν έγινε.

"Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο εντολέας μου δεν υπάρχουν. Αυτά που ακούγονται περί 41 μαρτύρων είναι μύθος. Δέκα φίλοι με μηνύσεις των μηνυτών. Νομικό ενδιαφέρον έχει μόνο ένας εκ των φερομένων ως παθόντων. Και οι δύο φερόμενοι ως παθόντες είναι Αιγύπτιοι", εξήγησε ο κύριος Κούγιας, ο οποίος στη συνέχεια κατέρριψε βήμα βήμα τις καταθέσεις αμφότερων δίνοντας στη δημοσιότητα, στην ουσία τόσο το κατηγορητήριο, όσο και τη γραμμή υπεράσπισης.

Η αναταραχή προκύπτει έντονη, και το μόνο που μένει είναι να φανεί αν εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφασίσουν να προχωρήσουν τη διαδικασία, οπότε αύριο [25/2/2021] ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κληθεί σε απολογία, ή να κάνον δεκτή την ένσταση εγκυρότητας του κ. Κούγια.

Εν αναμονή λοιπόν.