Παναγιώτα Βλαντή: Μιλά πρώτη φορά δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη

25.02.2021
Παναγιώτα Βλαντή: Μιλά πρώτη φορά δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη
«Δεν γινόταν να μην ταχθώ με αυτά τα κορίτσια», είπε, μεταξύ άλλων η δημοφιλής ηθοποιός αναφερόμενη στις Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά. «Μου είχε συμβεί το ίδιο πράγμα», εξήγησε στη συνέχεια.

Καλεσμένη στην εκπομπή "Πάμε Δανάη" του Mega ήταν, σήμερα το πρωί [25/2/2021] η Παναγιώτα Βλαντή όπου μίλησε, πρώτη φορά δημόσια, για τη δική της εμπειρία στο πλαίσιο του ελληνικού #metoo.

H γνωστή ηθοποιός είχε αποκαλύψει πριν από έναν μήνα περίπου ότι είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη που είχαν κατονομάσει οι Τζένη Μπότση, Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχάλα. Μέσα από μία ανάρτησή της είχε ταχθεί στο πλευρό τους καθώς και στο πλευρό όλων των θυμάτων παρόμοιων περιστατικών.

Ιδού η ανάρτηση:

Σήμερα, η Παναγιώτα Βλαντή μίλησε πρώτη φορά γι' αυτό στη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη, Το περιστατικό συνέβη σε οντισιόν στα πολύ πρώτα της βήματα στον χώρο και την έκανε να νιώσει φόβο, αλλά περισσότερο ντροπή. Τώρα πια δεν φοβάται και νιώθει ότι έπρεπε να μιλήσει, παρότι νομικά, το αδίκημα είναι πλέον παραγεγραμένο. «Δεν ήθελα να βγω στα κανάλια μέχρι να τακτοποιηθούν κάποια πράγματα. Βλέπω βλέμματα και ψυχές και πραγματικά έχω ταραχθεί. Εμείς συνεχίσαμε, υπάρχουν άνθρωποι που τα παράτησαν και πολεμούν με δαίμονες πολλά χρόνια στη ζωή τους», εξήγησε κάποια στιγμή.

«Δεν γινόταν να μην ταχθώ με αυτά τα κορίτσια. Μου είχε συμβεί το ίδιο πράγμα. Έπρεπε πρώτα να μιλήσουμε με το ΣΕΗ. Να γίνει σωστά η δουλειά. Απλά θέλω να τονίσω ότι, επειδή είναι παραγεγραμμένο, δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί. Έχει συμβεί, έχει περάσει χρόνος, είμαστε εδώ για να ακουστούμε και να προφυλάξουμε άλλους ανθρώπους. Δεν θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν. Απλά θέλουμε να απομονωθούν. Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό γιατί και εμείς έχουμε οικογένειες. Κάποιες κυρίες έχουν παιδιά και συζύγους», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα την αντίθεσή της στο πως πολιτικοί χρησιμοποιούν το όλο θέμα για μικροπολιτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, σκοπιμότητες.

Τέλος, η Παναγιώτα Βλαντή σημείωσε ότι μέχρι και σήμερα δεν είχε μιλήσει δημόσια γι' αυτό. «Έχει ήδη πάρει το δρόμο του ΣΕΗ, αλλά είναι μία παραγεγραμμένη ιστορία.

Μεταξύ μας το είχαμε πεί. Και η Τζένη Μπότση και η Αγγελική Λάμπρη και άλλες. Και τώρα το λέμε και δημοσια. Για έναν και μοναδικό λόγο. Πρέπει να λάμψουν οι έντιμοι και γενναιόδωροι άνρωποι του χώρου μας -που είναι αρκετοι- και να απομονωθούν αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την έπαρση και την κατάχρηση εξουσίας. Ήρθε ο καιρός να μπουν στη θέση που τους αξίζει. Γιατί όλο αυτό είναι άδικο για τους ανθρώπους που είναι πραγματικοί υπηρέτες της Τέχνης.

Στην ερώτηση αν μετά το περιστατικό σκέφτηκε να τα παρατήσει, η Παναγιώτα Βλαντή ήταν συγκινητική υπέρ των ανθρώπων που την "αγκάλιασαν" και τη βοήθησαν. "Ήμουν από τους τυχερούς γιατί όντως είναι τύχη αυτό».