Η Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει στη Eurovision 16 χρόνια μετά την ιστορική νίκη της

26.03.2021
Η Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει στη Eurovision 16 χρόνια μετά την ιστορική νίκη της
Έτοιμη να ανέβει ξανά στη σκηνή του διαγωνισμού η ελληνίδα τραγουδίστρια.

Ήταν 21 Μαΐου 2005 όταν η Έλενα Παπαρίζου χάριζε στην Ελλάδα την πρώτη και μοναδική, μέχρι στιγμής, νίκη στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού που εκείνη τη χρονιά φιλοξενούσε το Κίεβο της Ουκρανίας, με το τραγούδι των Χρήστου Δάντη και Ναταλίας Γερμανού "My Number One".

Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε την ερμηνεία που παραμένει, μέχρι και σήμερα, αξεπέραστη.

Αυτή, ήταν η δεύτερη φορά που συμμετείχε στον διαγωνισμό η Έλενα με τα χρώματα της Ελλάδας. Η πρώτη ήταν το 2001 ως μέλος των "Antique" μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη. Το τραδούδι "Die for You", για την ιστορία, τερμάτισε στην τρίτη θέση και η Έλενα έκανε το breakthrough στην ελληνική μουσική σκηνή.

Φέτος, 16 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη της, λοιπόν, η Έλενα ετοιμάζεται να ξανανέβει στη σκηνή του διαγωνισμού για να ερμηνεύσει ξανά "My Number One".

Συγκερικριμένα, η ελληνίδα σταρ, μαζί με πέντε ακόμη εμβληματικούς νικητές του διαγωνισμού πρόκειται να συμμετάσχουν στη φετινή γιορτή του τραγουδιού που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Οι guest stars αυτοί αναμένεται να τραγουδήσουν τα νικητήρια τραγούδια τους στο φαντασμαγορικό «Rock The Roof Interval» πάνω σε ταράτσες της πόλης, και ανυπομονούμε να το δούμε.

Εκτός από την Έλενα, ιδού ποιοι είναι οι άλλοι 5 guest stars της βραδιάς: Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969), Teach-In (Ολλανδία 1975), Sandra Kim (Βέλγιο 1986), Lordi (Φινλανδία 2006) και Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015).

Ιδού και αναμένoυμε με αγωνία

Να θυμίσουμε ότι στον φετινό διαγωνισμό τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Στεφανία Λυμπεράκη, η οποία, για την ιστορία, είναι ανιψιά διάσημου έλληνα πρωταγωνιστή, με το τραγούδι "Last Dance".