Oscars 2021: 5 από τα ευτράπελα που ξεχωρίσαμε στη χθεσινή λαμπερή βραδιά του κινηματογράφου [video]

26.04.2021
Oscars 2021: 5 από τα ευτράπελα που ξεχωρίσαμε στη χθεσινή λαμπερή βραδιά του κινηματογράφου [video]
Τα κουνήματα της Glen Close, η θαυμάστρια του Brad Pitt που του την "είπε" όμως λίγο, το ντροπιαστικό σχόλιο του Daniel Kaluuya για τους γονείς του και το... μαλλί της Frances McDormat. Μερικά από τα σημεία που ξεχώρισαν, στη χθεσινή τελετή, για λόγους που δεν είχαν καμία σχέση με το σινεμά.

Η φετινή 93η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πραγματοποιήθηκε χθες, για δεύτερη φορά εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, και ήταν διαφορετική από όλες τις άλλες καθώς, όπως είχαν ήδη προϊδεάσει οι παραγωγοί της, στόχος ήταν να "θυμίζει περισσότερο ταινία και λιγότερο τηλεοπτικό σόου".

Σε έχουμε ήδη ενημερώσει για τους νικητές της βραδιάς και εδώ θα δούμε μερικά από τα ενδιαφέροντα παράξενα που ξεχωρίσαμε.

Η ιστορία που αναμενόταν να γραφεί σχετικά με το βραβείο της Σκηνοθεσίας γράφτηκε καθώς ύστερα από περίπου 100 χρόνια ζωής του θεσμού, είχαμε για πρώτη φορά δύο γυναίκες υποψήφιες σε αυτή την κατηγορία. Πρόκειται για την Chloé Zhao με το Nomadland και την Emerald Fennell για το Promising Young Woman με την πρώτη να κερδίζει τελικά το πολυπόθητο αγαλματίδιο, γράφοντας ιστορία και ως η πρώτη ασιάτισα σε αυτή τη θέση.

Στη φωτογραφία, η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς μαζί με την πρωταγωνίστριά της αλλά και συμπαραγωγό της ταινίας η οποία πήρε στο σπίτι δύο βραβεία και με τις δυο ιδιότητές της, και συζητήθηκε πολύ για την εμφάνισή της.

Αντικομφορίστρια σε κάθε της βήμα, η διάσημη και πολυβραβευμένη ηθοποιός [έχει κερδίσει ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο "Fargo" (1996) και ένα για το “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (2018)] εμφανίστηκε ακόμη μία φορά χωρίς make up και styling στα μαλλιά και "έκλεψε" την παράσταση. Στο βίντεο που ακολουθεί τη βλέπουμε να παραλαμβάνει το Όσκαρ για την καλύτερη ταινία και αφενός να προτρέπει τον κόσμο όλο να δει τις ταινίες σε αίθουσες κινηματογράφου, αφετέρου να αποχαιρετά με το ουρλιαχτό του λύκου που αφιέρωσε στον υπεύθυνο ήχου της ταινίας που έφυγε από τη ζωή.

Στο δεύτερο ενδιαφέρον παράξενο της βραδιάς πρωταγωνιστής είναι ο Brad Pitt την εμφάνιση του οποίου περιμέναμε "πως και πως". Ως νικητής του περσινού βραβείου Β΄ Ανδρικού Ρόλου ο 56χρονος σταρ αναμενόταν να παρουσιάσει φέτος το αντίστοιχο για τις γυναίκες. Και το έκανε.

Νικήτρια στην κατηγορία αυτή η Yuh Jung για την ερμηνεία της στην ταινία "Minari" η οποία δεν "μάσησε" τα λόγια της όταν συνάντησε επί σκηνής τον διάσημο ηθοποιό. Η 73χρονη ηθοποιός που έγραψε ιστορία ως η πρώτη Νοτιοκορεάτισσα υποψήφια και νικήτρια στην κατηγορία αυτή, ανέβηκε στη σκηνή και αμέσως είπε: "Κύριε Brad Pitt, επιτέλους. Χαίρομαι που σας γνωρίζω. Πού ήσασταν, αλήθεια, όταν κάναμε γυρίσματα στην Tulsa;"

Δεικτική με το γάντι η Yuh Jung την "είπε" ελαφρώς στον διάσημο ηθοποιό ο οποίος, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας εκ των παραγωγών της ταινίας και όπως φαίνεται, δεν έδωσε το "παρών" στη διαδικασία των γυρισμάτων. Ιδού το εν λόγω στιγμιότυπο λίγο πριν η ηθοποιός χαρίσει έναν από τους πιο συγκινητικούς λόγους της βραδιάς ο οποίος έκανε ακόμη και τον ίδιο τον Pitt να δακρύσει.

Συνέχεια με την Glen Close η οποία χάρισε μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές που δεν χρειάζεται καν σχολιασμό.

Μέγας χαμός, ωστόσο, προκλήθηκε από τον ευχαριστήριο λόγο του Daniel Kaluuya, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία "Judas and the Black Messiah". Πολύ χαρούμενος για τη νίκη του, ο νεαρός ηθοποιός ανέφερε στον λόγο του το εξής: "Είναι απίστευτο. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου έκαναν σεξ και εγώ είμαι εδώ. Είναι απίστευτο!"

Η κάμερα έπεσε αμέσως επάνω στη μητέρα και την αδελφή του ηθοποιού που βρισκόταν στην αίθουσα και... η εικόνα μιλά από μόνη της.

Και τέλος, μια αναφορά στον μεγάλο νικητή της βραδιάς στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου. Ο sir Anthony Hopkins κέρδισε το βραβείο στα 83 χρόνια του, έγραψε ιστορία ως ο γηραιότερος ηθοποιός που κερδίζει ποτέ βραβείο Όσκαρ σε αυτή την κατηγορία, ξεσήκωσε αντιδράσεις (άθελά του, φυσικά) καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ότι το βραβείο έπρεπε να πάει στον Chadwick Boseman, o οποίος έφυγε από τη ζωή τον περαμένο Αύγουστο.

Ο Hopkins έγραφε ιστορία όμως... στον ύπνο του. Όπως αποκάλυψε σήμερα ο μάνατζέρ του, "Ο Tony ήταν στην Ουαλλία, όπου μεγάλωσε και κοιμόταν. Στις 4 τα ξημερώματα τον ξύπνησα εγώ για να του πω τα νέα. Ήταν τόσο χαρούμενος και ευγνώμων".

Πριν από λίγο, ο σπουδαίος ηθοποιός μοιράστηκε ένα βίντεο μέσω social media με το οποίο παραδέχεται την έκπληξή του για τη νίκη του καθώς δεν περίμενε καθόλου, όπως είπε να κερδίσει, ευχαρίστησε τους πάντες και τίμησε τον Chadwick Boseman, "ο οποίος έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας".