Αλίκη Βουγιουκλάκη: 25 χρόνια από τον θάνατό της - Η τρυφερή ανάρτηση του γιου της, Γιάννη

23.07.2021
Αλίκη Βουγιουκλάκη: 25 χρόνια από τον θάνατό της - Η τρυφερή ανάρτηση του γιου της, Γιάννη
Η Αλίκη, "το πιο λαμπρό αστέρι" του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή στις 23 Ιουλίου άφησε την τελευταία της πνοή, ύστερα από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο, όμως το άστρο της θα ζει παντοτινά.

Ιούλιο μήνα γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, Ιούλιο "έφυγε". Πριν από τρεις μέρες συμπληρώθηκαν 87 χρόνια από τη γέννησή της και σήμερα (23/7/2021) 25 από τον θάνατό της.

Ουκ ολίγες οι αναφορές στην Αλίκη αυτή την εβδομάδα στα social media με τις αναμνήσεις του εξαιρετικά χαρισματικού και ευαίσθητου αυτού κοριτσιού που έμελλε να κερδίσει τον τίτλο "εθνική σταρ" από πολύ νωρίς να ξαναζωντανεύουν.

Στον επίσημο λογαριασμό με το όνομά της στο Instagram, τον οποίο, για την ιστορία, διαχειρίζεται ο μοναχογιός της, Γιάννης Παπαμιχαήλ, είδαμε στις 20 Ιουλίου μια πολύ όμορφη φωτογραφία με την Αλίκη να γιορτάζει τα γενέθλιά της με όλη τη λαμπρότητα που της ταίριαζε, το 1994. Ήταν η προτελευταία φορά που θα τα γιόρταζε ποτέ. Το 1996 "έφυγε" τρεις μέρες πριν συμπληρώσει τα 62 χρόνια ζωής.

Σήμερα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο του θανάτου της ήρθε και η ανάλογη ανάρτηση.

Πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια από το "φευγιό" σου, θα είσαι όμως πάντα μέσα στην ψυχή, την καρδιά και την σκέψη μας σαν μια αχτίδα λάμψης, χαράς και αισιοδοξίας. Αποτελείς για όλους μας ένα μοναδικό παράδειγμα δύναμης, θέλησης και αγάπης για την ζωή, ένα παράδειγμα εργατικότητας και δημιουργίας συνδυασμένα με ένα τεράστιο χαμόγελο και την αγνότητα και την ξενοιασιά των παιδικών μας χρόνων. Το έργο σου φτιαγμένο από την δίψα για δημιουργία, το άστρο σου και την απαράμιλλη αφοσίωση στον χώρο που υπηρέτησες για σαράντα ολόκληρα χρόνια θα συνεχίζει να συντροφεύει και να μεγαλώνει γενιές ολόκληρες που θα υποκλίνονται με απόλυτο σεβασμό και αγάπη στο φαινόμενο Αλίκη, ένα φαινόμενο που όμοιο του δεν θα υπάρξει ποτέ.