Κώστας Σπυρόπουλος για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «25 χρόνια από τότε που έφυγες για το ταξίδι σου στον ήλιο. Τον έκανες ακόμη πιο φωτεινό»

23.07.2021
Κώστας Σπυρόπουλος για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «25 χρόνια από τότε που έφυγες για το ταξίδι σου στον ήλιο. Τον έκανες ακόμη πιο φωτεινό»
Υπήρξε ο τελευταίος σύντροφος της Αλίκης και κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, τιμά τη μνήμη της δημοσίως.

Σαν σήμερα, 21/7, πριν από 25 χρόνια, η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή. Στο πλευρό της οι δικοί της άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος υπήρξε σύντροφός της τα 9 τελευταία χρόνια της ζωής της.

Τα social media γέμισαν από Αλίκη, σήμερα, όμως η ανάρτηση του Κώστα Σπυρόπουλου, σίγουρα ξεχωρίζει, όπως και αυτή του μοναχογιού της, Γιάννη, για την οποία έχουμε ήδη μιλήσει.

«"Πήρα απ´τα νιάτα σου και σου δωσα απ´το φως μου” Μου είχες πει..! 34 χρόνια από τα 40 καράτια…25 χρόνια από τότε που έφυγες για το ταξίδι σου στον ήλιο!!! Τον έκανες ακόμη πιο φωτεινό!!! #alikivougiouklaki»

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αναφέρεται στην πρώτη τους συνεργασία που σήμανε και την αρχή της σχέση τους, το θεατρικό "Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά" (1986)

Η ανάρτηση κέρδισε αμέτρητα σχόλια μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουμε αυτό της Χριστίνας Πολίτη, νυν συντρόφου του Κώστα Σπυρόπουλου.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Πρώτο Θέμα με αφορμή τα 16 χρόνια από τον θάνατό της, ο Κώστας Σπυρόπουλος είχε αποκαλύψει -μεταξύ άλλων- πως η σχέση τους ξεκίνησε από ένα ... φιλί. Η γνωριμία τους έγινε το καλοκαίρι του '87 όταν εκείνος έκανε οντισιόν για την παράσταση «Λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά».

«Το ερωτικό ούτε καν που περνούσε από το μυαλό μου και νομίζω ούτε από το δικό της, γιατί ήταν σκληρή επαγγελματίας. Μέχρι που ήρθε η στιγμή στις πρόβες να κάνουμε το φιλί της παράστασης. Εκεί τα ξεχνάω όλα και κάτι μαγικό συνέβη. Φιλιόμαστε κανονικά και γυρίζει η Αλίκη και λέει μπροστά στους ηθοποιούς στον σκηνοθέτη και στους τεχνικούς: "Ωπα, κοίτα απόδοση ο μικρός"».

Έ, αυτό ήταν. Έμειναν μαζί "against all odds" μέχρι τη στιγμή που εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή το 1996.