Η Shakira κατηγορείται για φοροδιαφυγή

30.07.2021
Η Shakira κατηγορείται για φοροδιαφυγή
Όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά

Η Shakira φέρεται να εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ισπανία.

Mila Kunis - Ashton Kutcher: "Κάνουμε μπάνιο μόνο όταν φαίνεται η βρωμιά"

Σύμφωνα με τον ανακριτή, υπάρχουν "επαρκή αποδεικτικά στοιχεία" για τη φοροδιαφυγή της Κολομβιανής σταρ για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Ο δικαστής Marco Jesus Juberias ανέφερε ότι η Shakira έζησε περισσότερες από 200 ημέρες στην Ισπανία σε κάθε ένα από αυτά τα τρία χρόνια, καθιστώντας την υπόχρεη να πληρώσει φόρους στη χώρα. Ο Juberias είπε ότι στην μέχρι τώρα έρευνα η φορολογική υπηρεσία της Ισπανίας και οι δικηγόροι της Shakira έχουν διαφωνήσει για την έννοια της "κύριας κατοικίας".

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ομάδα της Shakira υποστήριξε ότι η κύρια κατοικία της ήταν στις Μπαχάμες. Ωστόσο, δήλωσαν επίσης ότι έχει ένα σπίτι στην περιοχή της Βαρκελώνης, με τον μακροχρόνιο σύντροφό της και ποδοσφαιριστή της FC Barcelona, ​​Gerard Pique, με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

Lady Gaga: Είδες τη σωσία της στους Ολυμπιακούς του Τόκιο;

Ο δικαστής ανέφερε πως η Shakira και ένας οικονομικός σύμβουλος, επίσης γνωστός στην απόφαση, χρησιμοποίησαν μια σειρά εταιρειών σε off-shore "φορολογικούς παραδείσους" για να προσπαθήσουν να κρύψουν τις πηγές του εισοδήματός της εκείνα τα χρόνια.

Οι εκπρόσωποι της τραγουδίστριας δήλωσαν: "Αυτό είναι ένα αναμενόμενο βήμα σε αυτήν τη διαδικασία. Η νομική ομάδα διατηρεί την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία της με τη Δικαιοσύνη και δεν θα προσφέρει περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό το ζήτημα." Ο δικαστής έδωσε 10 εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν πρόσθετα επιχειρήματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφωνίας για αναβολή της υπόθεσης.

Ο ισπανικός φορολογικός κώδικας αναφέρει ότι όποιος διαμένει στην Ισπανία για τουλάχιστον έξι μήνες σε ένα δεδομένο έτος, καλείται να πληρώσει φόρους στην Ισπανία.