Angelina Jolie: Άνοιξε λογαριασμό στο Instagram και έσπασε το ρεκόρ της Jennifer Aniston

21.08.2021
Angelina Jolie: Άνοιξε λογαριασμό στο Instagram και έσπασε το ρεκόρ της Jennifer Aniston
Η κίνηση αυτή έγινε για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο και η διάσημη ηθοποιός εξηγεί τα πάντα στην πρώτη της ανάρτηση.

Απείχε συνειδητά από τα social media η Angelina Jolie όμως να που δόθηκε η αφορμή για να δημιουργήσει προφίλ στο Instagram, και ήταν ανθρωπιστική. Ο λόγος για την κατάσταση στο Αφγανιστάν και τα όσα περνούν οι γυναίκες εκεί.

Στην πρώτη της ανάρτηση η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μοιράστηκε ένα γράμμα που της έστειλε ένα έφηβο κορίτσι από το Αφγανιστάν και στη λεζάντα τις δικές της σκέψεις και τα συναισθήματα.

Αυτό είναι ένα γράμμα που μου έστειλε ένα έφηβο κορίτσι από το Αφβανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν τη δυνατότητά τους να επικοινωνούν στα social media, αλλά και να εκφραστούν ελεύθερα. Έτσι μπήκα εγώ στο Instagram ώστε να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όλων αυτών που παλεύουν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους σε όλο τον πλανήτη.

Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δυο εβδομάδες πριν τις 11/9 όπου συνάντησα Αφγανούς πρόσφυγες και ξέφυγαν από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια.
Είναι ανησυχητικό να βλέπεις τους Αφγανούς να διώκονται ξανά εξαιτίας του φόβου και της αβεβαιότητας που σκέπασε τη χώρα τους.
Το να έχεις ξοδέψει τόσο χρόνο και χρήμα, το να έχεις χύσει τόσο αίμα και να έχεις ξοδέψει τόσες ζωές για να φτάσεις ξανά εδώ, είναι μια σκέτη αποτυχία την οποία είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς.

Παρακολουθώντας επί δεκαετίες τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στους Αφγανούς πρόσφυγες -ικανότατοι άνθρωποι οι περισσότεροι- ως βάρος είναι επίσης ενοχλητικό. Γνωρίζοντας τι θα μπορούσαν να κάνουν αν είχαν τα απαραίτητα εφόδια και τον σεβασμό που αξίζουν. Και γνωρίζοντας τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν μια εκπαίδευση αλλά πάλεψαν για να την αποκτήσουν.

Όπως τόσοι άλλοι που έχουν δεσμευτεί σε αυτό τον αγώνα, δεν θα γυρίσω το κεφάλι. Θα συνεχίζω να ψάχνω για τρόπους με τους οποίους θα μπορέσω να βοηθήσω. Και ελπίζω να το κάνετε κι εσείς μαζί μου

#Afghanistan #AfghanWomen #AfghanGirls #HumanRights

Photo of Afghan women by @lynzybilling

Η Jennifer Aniston και η Angelina Jolie τσακώνονται για τη Meghan Markle - Μα γιατί βρε κορίτσια;

Αυτά έγραψε στη λεζάντα και ιδού η ανάρτηση ως είχε:

Η ανάρτηση αυτή της Jolie προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση στο Instagram και το προφίλ της μέσα στην πρώτη ώρα υπαρξής του έφερε περί τους 1,7 εκατομμύρια followers. Γυρίζοντας πίσω σε ένα άλλο "ιστορικό" άνοιγμα προφίλ, θυμόμαστε ότι η Jennifer Aniston, με την πρώτη της ανάρτηση, είχε συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο followers σε περίπου 5 ώρες. Το προφίλ της πρώτης κυρίας Pitt, βέβαια, σήμερα μετρά τα 37,8 εκατομμύρια, αλλά δεν φανταζόμαστε ότι θα πάρει πολύ και στη δεύτερη να φτάσει τον αριθμό.

Kατάφερε να έχει 1,7 εκατομμύρια followers σε μια ώρα