Η Έλλη Λαμπέτη σε μια σπάνια φωτογραφία από το 1961

11.10.2021
Η Έλλη Λαμπέτη σε μια σπάνια φωτογραφία από το 1961
«Το μαγικό και αέρινο πλάσμα του ελληνικού θεάτρου που κατάφερε σε όλη την πολύχρονη καριέρα του να προσφέρει στο κοινό δυνατές και μοναδικές στιγμές με ερμηνείες που αποτελούν σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα.»

Μία ακόμα σπάνια φωτογραφία μοιράστηκε μαζί μας ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης. Στη νέα του ανάρτηση βλέπουμε την Έλλη Λαμπέτη να διαβάζει το βιβλίο της Έλεν Κέλερ "Η ιστορία της ζωής μου". Ο ίδιος αποκαλύπτει στη λεζάντα μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιστορία από τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Η Έλλη Λαμπέτη σε μια σπάνια φωτογραφία από το 1961 με την επιστροφή της στην Αθήνα μετά από δύο χρόνια παραμονής στην Αμερική, όπου διαβάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γνωστό βιβλίο της Έλεν Κέλερ "Η ιστορία της ζωής μου" που αποτελεί ουσιαστικά και την αυτοβιογραφία της διάσημης Αμερικανίδας συγγραφέως. Η συγκλονιστική ιστορία του βιβλίου αναφέρεται από την βρεφική ηλικία της όπου μετά από μία ασθένεια χάνει την όραση και την ακοή της ζώντας στα παιδικά χρόνια σαν αγρίμι μέσα στο σκοτάδι και την απομόνωση. Οι απελπισμένοι γονείς της θα προσλάβουν την 20χρονη κωφάλαλη δασκάλα Άννυ Σάλιβαν η οποία με τεράστιο ψυχικό σθένος και επιμονή θα μάθει στην μικρή Έλεν να γράφει να διαβάζει και να κοινωνικοποιείται και να εξελιχθεί στην πορεία σε μία χαρισματική και ξεχωριστή προσωπικότητα που θα διαπρέψει μέσα από τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 49χρονη φιλία ανάμεσα στην δασκάλα και την μαθήτρια αποτελεί κυριολεκτικά έναν φάρο αισιοδοξίας και ελπίδας και ένα πρότυπο δύναμης και θέλησης για την ζωή που θα εμπνεύσει τον συγγραφέα Γουίλιαμ Γκίμπσον να γράψει το υπέροχο θεατρικό έργο "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν". Το συγκεκριμένο έργο ανεβάζει η Έλλη Λαμπέτη την χειμερινή περίοδο 1961-62 στο θέατρο "Διονύσια" (σημερινό "Δημήτρης Χορν") ερμηνεύοντας καθηλωτικά την κωφάλαλη δασκάλα και παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει την ανάλογη εισπρακτική επιτυχία καταγράφεται ως ένας από τους σπουδαιότερους ρόλους της καλλιτεχνικής πορείας της. Το μαγικό και αέρινο πλάσμα του ελληνικού θεάτρου που κατάφερε σε όλη την πολύχρονη καριέρα του να προσφέρει στο κοινό δυνατές και μοναδικές στιγμές με ερμηνείες που αποτελούν σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα.»

Δείτε τη φωτογραφία: