Σαν σήμερα, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια μπανιέρα

19.11.2021
Σαν σήμερα, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια μπανιέρα
Το παρασκήνιο θανάτου της "χρυσής" κληρονόμου το 1988, σε ηλικία 37 ετών

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 και σε ηλικία 37 ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή σε μια μπανιέρα στο Buenos Aires με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της. Αν και ήταν η "χρυσή" κληρονόμος και κόρη του εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, με μια ζωή γεμάτη πλούτη, η ζωή της ήταν δύσκολη και το θάνατο της περικλίει ένα πέπλο μυστηρίου.

Νίκος Ξανθόπουλος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον εγγονό του που αποφάσισε να γίνει ηθοποιός

Η ταραχώδης ζωή της
Η Χριστίνα Ωνάση παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές. Οι γονείς της χώρισαν το 1959, όταν η ίδια ήταν 9 ετών, και στιγματίστηκε έντονα από το σκάνδαλο που έφερε η είδηση ότι ο πατέρας της είχε απατήσει την μητέρα της με την Μαρία Κάλλας. Η στενοχώρια της όμως έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο πατέρας της παντρεύτηκε την χήρα Τζάκι Κένεντι το 1968, την οποία η Ωνάση αποκαλούσε "χρυσοθήρα" και έλεγε πως ήταν "η ατυχής εμμονή του πατέρα μου".

Ο αδελφός της, Αλέξανδρος, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973. Ένα χρόνο αργότερα, η μητέρα της πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο σπίτι της στο Παρίσι. Ο πατέρας της πέθανε το 1975 σε κλινική.

Όσα ανέφεραν τα δημοσιεύματα
Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», υπήρχε η πιθανότητα η Χριστίνα Ωνάση να πέθανε εξαιτίας λήψης υπνωτικών χαπιών ή φαρμάκων διαίτης, αλλά η τοξικολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε δεν εντόπισε κανενός είδους ουσίες. Παρόλο που πολλοί έκαναν λόγο για καρδιακό επεισόδιο, ο δρ Ζαν Μισέλ Ουγκουρλιάν, ο γιατρός της, είπε ότι προτού φύγει για την Αργεντινή την εξέτασε και η καρδιά της ήταν "γερή σαν καρδιά ταύρου".

Οι μόνες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν για τον ανεξήγητο θάνατο της, ήταν το "πνευμονικό οίδημα", όπως έγραφε η διάγνωση των γιατρών. Παρόλα αυτά, το οίδημα είναι σύμπτωμα, όχι αιτία θανάτου.

Η δήλωση της φίλης της, Ελένη Σύρου
Η Ελένη Σύρου περιέγραψε τα δύο βράδια πριν το θάνατο της Χριστίνας Ωνάση λέγοντας πως ήταν πολύ ερωτευμένη και χαρούμενη. "Όταν ήρθε στο διαμέρισμα το χαμόγελο της ήταν διάπλατο. Ναι, η Χριστίνα ήταν πιο ερωτευμένη από ποτέ. Πήγε στην μπανιέρα, για να κάνεις κρύο ντουζ, όπως συνήθιζε. Άνοιξα την πόρτα. Όταν την είδα, έπαθα σοκ. Η Χριστίνα ήταν νεκρή. Είχε μπει στην μπανιέρα και δεν βγήκε ποτέ".