AIDS: 10 διάσημοι Έλληνες και ξένοι που «έφυγαν» από τον θανατηφόρο ιό

01.12.2021
AIDS: 10 διάσημοι Έλληνες και ξένοι που «έφυγαν» από τον θανατηφόρο ιό
Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπά ακόμη και τους πιο πλούσιους, διάσημους και επιτυχημένους. Ο κατάλογος με τα ονόματα από τον χώρο της σόουμπιζ είναι, δυστυχώς, μακρύς και με αφορμή τη σημερινή (1/12) Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, της ρίχνουμε μια ματιά, με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα το πολυπόθητο εμβόλιο.

Rock Hudson

Ο πρώτος διάσημος που "έφυγε" από τον θανατηφόρο ιό για τον οποίο τότε ελάχιστα ήταν γνωστά. Ο γόης του κινηματογράφου που έκρυβε χρόνια την ομοφυλοφιλία του πέθανε ένα μήνα πριν κλείσει τα 60 του, στις 2 Οκτωβρίου του 1985. Στη φωτογραφία με τη Liz Taylor και τον James Dean στην ταινία "Γίγας" (1956) όπου συμπρωταγωνιστησαν. Ο θρύλος θέλει τη Liz τρελά ερωτευμένη με εκείνον αλλά εκείνον τρελά ερωτευμένο με τον Dean.

Freddie Mercury

Ο θρυλικός τραγουδιστής των Queen πέθανε από AIDS στις 24 Νοεμβρίου του 1991 σε ηλικία 45 ετών. Λέγεται πως είχε κολήσει την ασθένεια από τον σύντροφό του, διάσημο κομμωτή Jim Hutton, ο οποίος και του είχε δώσει το νυφικό (!) που φορούσε τη μέρα θανάτου του.

Klaus Nomi

Ο εκκεντρικός γερμανός τραγουδιστής με την ιδιαίτερα ψιλή φωνή, που έγινε ευρύτερα γνωστός από το τραγούδι του "Τotal Eclipse", πέθανε από AIDS στις 6 Αυγούστου του 1983, σε ηλικία 39 ετών.

Μπίλι Μπο

Λαμπερό πρόσωπο της ελληνικής μόδας, ο Βασίλης Κουρκουμέλης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, πέθανε από ΑIDS στις 13 Ιουνίου του 1987. Ήταν 33 ετών. Η ασθένεια και ο θάνατός του προκάλεσαν επιπλέον αίσθηση, καθώς η επιδημία του AIDS ήταν τότε ακόμα στην αρχή της στην Ελλάδα, και ο Μπίλι Μπο ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που έγινε γνωστό δημόσια ότι έχασε τη ζωή του από τη συγκεκριμένη ασθένεια.Η τραγική του εικόνα σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας ακόμη σοκάρει [φωτό κάτω]. Μαζί του η Φρίντα Μπιούμπι που υπογράφει το βιλίου "Και το όνειρο πάγωσε", ένα χρονικό στη ζωή και την ασθένεια του σχεδιαστή.

Rudolf Nureyev

Ο θρυλικός ρώσος χορευτής πέθανε από AIDS στις 6 Ιανουαρίου 1933 στο Παρίσι σε ηλικία 54 ετών. Είχε διαγνωστεί ως οροθετικός το 1984 και για αρκετά χρόνια αρνιόταν να παραδεχθεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Στα τέλη του 1980 είχε, πια, καταπέσει από όλες τις απόψεις και μέχρι την άνοιξη του 1992 είχε μπει στο τελικό στάδιο της ασθένειας.

Λευτέρης Βουρνάς

Ο διάσημος γόης του ελληνικού κινηματογράφου έδωσε τέλος στη ζωή του την 1η Ιουλίου του 1987. Ο 'θρύλος" τον θέλει να έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για AIDS, αλλά να μην έχει αντέξει να περιμένει τις απαντήσεις. Έκοψε τις φλέβες του και πήδηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Ήταν 45 χρονών.

Gene Anthony Ray

Ή "Leroy Johnson" για τους φανατικούς του τηλεοπτικού "Fame" των '90s. Ο διάσημος ηθοποιός και χορευτής, πέθανε από AIDS στις 14 Νοεμβρίου του 2003 σε ηλικία, μόλις 41ός ετών.

Anthony Perkins

Ο θρυλικός πρωταγωνιστής του "Ψυχώ" έχει αφήσει ιστορία για τους παθιασμένους έρωτές του τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Rudolf Nureyev και τη Victoria Principal. Πέθανε από AIDS, σε ηλικία 60 ετών στις 12 Σεπτεμβρίου του 1992.

Αλέξανδρος Ιόλας

Ο διάσημος, εκκεντρικός συλλέκτης έργων τέχνης πέθανε χτυπημένος από την ασθένεια στις 8 Ιουνίου 1987 σε ηλικία 80 ετών.

Gia Carangi

Το γνωστό τοπ μόντελ των 80s που έγινε ευρύτερη διάσημη αφού την ενσάρκωσε η Angelina Jolie στη μεγάλη οθόνη, πέθανε από AIDS, στις 18 Νοεμβρίου του 1986. Ήταν μόλις 26 χρονών. H ιταλίδα καλλονή ήταν μία από τις πρώτες διάσημες γυναίκες που πέθαναν από την ασθένεια που ως τότε ήταν συνδεδεμένη κυρίως με την γκέι κοινότητα. Η δική της "ασθένεια" ήταν τα ναρκωτικά, που, τελικά την οδήγησαν στον θάνατο μέσω άλλης οδού!

Τελευταία τροποποίηση στις 01.12.2023 - 10:36