Sean Connery: Η Barbara Carrera αποκαλύπτει την αλήθεια για τις ερωτικές σκηνές και τη σύζυγό του

02.12.2021
Sean Connery: Η Barbara Carrera αποκαλύπτει την αλήθεια για τις ερωτικές σκηνές και τη σύζυγό του
Οι δύο ηθοποιοί συνεργάστηκαν στην ταινία του James Bond "Never Say Never" του 1983.

H Barbara Carrera ήταν ένα από τα πιο διάσημα κορίτσια του James Bond. Το πρώην μοντέλο με καταγωγή από τη Νικαράγουα, ήταν στο πλευρό του Sean Connery στην ταινία Never Say Never Again, για την οποία λέγεται ότι αν δεν την έχει δει κάποιος, δεν ξέρει τι σημαίνει ταινία James Bond.

Για την Carrera ο Connery ήταν ένας μύθος και όταν συναντήθηκαν στα γυρίσματα για πρώτη φορά «ανταποκρίθηκε σε όλα όσα ήλπιζα», όπως δήλωσε αργότερα. Μάλιστα, είπε: «Ήταν το είδος του ανθρώπου που ήθελαν να τον μιμηθούν οι άντρες. Και οι γυναίκες ήθελαν να κυριαρχούνται από αυτόν».

Sean Connery: Άκου τον θρυλικό ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή, να απαγγέλει Καβάφη - Ηχητικό ντοκουμέντο

Η Carrera ήταν μόλις 22 ετών, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία της (ή 28 σύμφωνα με άλλες πηγές), όταν πρωταγωνίστησε στο Never Say Never Again ως Fatima Blush. Η ταινία απέσπασε μικτές κριτικές, αλλά η συγκλονιστική της ερμηνεία εγκωμιάστηκε και της χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Μιλώντας για την απήχηση του Connery είπε: «Ο Sean Connery ήταν Bond. Διέθετε έναν μαγνητισμό που σε προσέλκυε. Ήταν ο άντρας. Ήταν ο απόλυτος James Bond. Νομίζω ότι όλοι οι άλλοι Bond έχουν προσπαθήσει να συλλάβουν αυτή τη συγκεκριμένη μαγεία που είχε, αλλά είναι κάτι που δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Ανήκει σε αυτόν και μόνο σε αυτόν».

Η Carrera είπε χαρακτηριστικά: «Όταν τον κοίταξα στα μάτια, είδα τον Bond. Ήταν δύσκολο να ξεχωρίσω τον άνδρα από τον χαρακτήρα. Αλλά καθώς τον γνώριζα, έβλεπα πράγματα γι 'αυτόν που δεν ήταν εντελώς Bondish. Ήταν ένας πολύ ευαίσθητος άνθρωπος. Εκτιμούσε τη μουσική όταν δεν κάναμε γυρίσματα. Και παρόλο που ήμουν πολύ αγχωμένη, ήταν πάντα υπομονετικός και ευγενικός μαζί μου. Ποτέ δεν ξέχασα πώς με έκανε να νιώσω. Ήταν μαγικό».

Σημείωσε ότι οι ρομαντικές σκηνές τους ήταν «τόσο ιδιαίτερες», αλλά ότι η γυναίκα του Connery ήταν παρούσα στα γυρίσματα και «χαλούσε» την ατμόσφαιρα.

Η Carrera πρόσθεσε: «Ήταν πολύ καλός στο φιλί. Όλα όσα έχουν ειπωθεί γι 'αυτόν είναι αλήθεια. Αλλά ήταν επίσης κύριος και ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν στο πλατό κάθε στιγμή. Ήταν πολύ προσεκτικός. Άρα η ιδέα να “κλέβουμε” φιλιά δεν μας πέρασε από το μυαλό. Αλλά η σκηνή ήταν τόσο ιερή, τόσο αγνή. Ήταν τόσο ξεχωριστή για μένα».

Ωστόσο, η ηθοποιός θυμήθηκε ότι ο Connery ζητούσε από τη σύζυγό του, Micheline, να φεύγει από το γύρισμα σε ορισμένες σκηνές.

Sean Connery: Τα συγκινητικά "αντίο" των Pierce Brosnan και Daniel Craig στον αγαπημένο Bond που "έφυγε"

Ο Carrera είπε: «Θυμάμαι ότι γυρίζαμε τη σκηνή του φιλιού μας. Σηκώσαμε το βλέμμα και είδαμε τη σύζυγό του Micheline να μας κοιτάζει ακριβώς από πίσω. Μας χάλασε αμέσως τη σκηνή. Έτσι, ο Sean της ζήτησε να βγει από το πλατό. Γελάσαμε πολύ γι' αυτό μετά το τέλος των γυρισμάτων. Η Micheline είχε υπέροχη αίσθηση του χιούμορ για το όλο θέμα».

Λιγότερο διασκεδαστικό ήταν το γεγονός ότι ο Connery είχε μια πολυδιαφημισμένη σχέση αργότερα στη δεκαετία του 1980 με την τραγουδίστρια Lyndsay Paul. Παρόλα αυτά, γύρισε πίσω στην Micheline η οποία ήταν μαζί του στο σπίτι τους στις Μπαχάμες, όταν πέθανε στον ύπνο του στις 31 Οκτωβρίου του 2020. Αργότερα η Micheline αποκάλυψε ότι ο σύζυγος της πάλευε με την άνοια.