Πέγκυ Ζήνα: Το τραγούδι που την στιγμάτισε, το λάθος ξεκίνημα και η γενναιοδωρία του Μίκη

03.12.2021
Πέγκυ Ζήνα: Το τραγούδι που την στιγμάτισε, το λάθος ξεκίνημα και η γενναιοδωρία του Μίκη
«Εμένα όμως με ταλαιπώρησε πολύ, για πολλά χρόνια κανένας δεν μου έδινε τραγούδια, ακόμα και φίλοι μου. Με στάμπαρε πολύ...»

Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε η Πέγκυ Ζήνα στον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Πέμπτης. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια μίλησε για το… λάθος ξεκίνημα στην καριέρα της, την πορεία της μέχρι σήμερα στο τραγούδι και την οικογένειά της. Ακόμη αναφέρθηκε στις μεγάλες συνεργασίες της καριέρας της.

Η ίδια μπήκε επαγγελματικά στο τραγούδι στα 19 της χρόνια με το κομμάτι «Αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι», ένα τραγούδι που όπως είπε την στιγμάτισε. Αναφέρθηκε επίσης στις σπουδαίες συνεργασίες που είχε με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Δημήτρη Μητροπάνο. Αποκάλυψε ακόμα τα μυστικά για να διατηρεί τη φωνή της σε φόρμα...

Τα κλάματα για το «Αν πας με άλλη θα σου σπάσει το κεφάλι»

«Ο πρώτος μου δίσκος δεν ήταν επιλογή μου, απλά ήμουν 19 ετών και η εταιρεία που βρισκόμουν ανάλογα με την εμφάνιση μου και το νεαρό της ηλικίας μου, μου έδωσε ένα τραγούδι με σλόγκαν, το “Αν πας με Άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι”» είπε αρχικά η Πέγκυ Ζήνα προσθέτοντας ότι «την πιο καλή κριτική την έκανε η αξέχαστη Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, έλεγε κρίμα στο κοριτσάκι που την σύστησαν με λάθος τρόπο. Ήταν το πιο σωστό που διάβασα, γιατί εγώ ήμουν ένας άνθρωπος ευγενής, δεν μπορούσα να πω σε ανθρώπους που υπηρετούν χρόνια τη δισκογραφία ότι δεν έχετε σωστή άποψη για μένα, ούτε είχα κάποιους συνθέτες να με επιλέξουν όπως ο Σταμάτης Κραουνάκης ή ο Αντώνης Βαρδής. Δεν είχα κάποια τέτοια πλάτη. Με αυτό το τραγούδι θα κάνεις επιτυχία μου έλεγαν. Έκλαιγα στο στούντιο ήθελα να πω όλα τα υπόλοιπα, όχι αυτό. Ίσως επικοινωνιακά να είχαν δίκιο, τότε ήταν της μόδας τα σκλόγκαν. Εμένα όμως με ταλαιπώρησε πολύ, για πολλά χρόνια κανένας δεν μου έδινε τραγούδια, ακόμα και φίλοι μου. Με στάμπαρε πολύ. Την ουσιαστική μου επιτυχία την είχα το 2003 με το “έχει σύννεφα απόψε”. Όταν είδα στα Αστέρια Γλυφάδας να το τραγουδούν 3.000 κόσμος έβαλα τα κλάματα», εξομολογήθηκε η Πέγκυ Ζήνα.



Οι συμβουλές της Μαρινέλλας για τη διατήρηση της φωνής

Όσον αφορά τη φωνή της και το πώς την προσέχει είπε: «Αυτό το υιοθέτησα από τη Μαρινέλλα. Πολύ πολύτιμες συμβουλές. Το προσέχω σαν τα μάτια μου αυτό το ταλέντο που μου έδωσε ο Θεός. Δεν φωνάζω δυνατά, δεν κάθομαι πολύ στα χιόνια, το πρωί όταν ξυπνάω μιλάω χαμηλόφωνα. Εγώ όταν μιλούσα με τη Μαρινέλλα στο τηλέφωνο κάθε τρία λεπτά με μάλωνε. “Γιατί φωνάζεις” μου έλεγε. “Δεν μπορώ να σε ακούω να φωνάζεις…”».